Dhjetë qytetet më të dhunshme në planet

schedule11:47 - 20 Mars, 2023

schedule 11:47 - 20 Mars, 2023

Nga Statista

Tregtia e drogës, vrasjet, grabitjet, aktiviteti i bandave dhe trafikimi janë vetëm disa nga karakteristikat e qyteteve më të dhunshme në botë.

Për një vit tjetër, Këshilli Qytetar për Sigurinë Publike ka proceduar me vlerësimin e qyteteve me mbi 300 mijë banorë, ndërkohë që në listë nuk janë përfshirë zonat që ndodhen në zona lufte, si Siria apo Ukraina.

Vlen të theksohet se nga 50 qytetet e përfshira në listë, 38 ndodhen në Amerikën Latine , gjë që është kryesisht për shkak të trafikut të gjerë të drogës dhe krimit të organizuar që janë “plagë kronike”.

Në listën e mëposhtme hedhim një vështrim në dhjetë qytetet më të dhunshme në botë, bazuar në vrasjet në vitin 2022.

  1. Acapulco, Meksikë

Vrasje: 513

Banorët: 782 661

  1. Juarez, Meksikë

Vrasje: 1034

Banorët: 1.527.482

  1. New Orleans, SHBA

Vrasje: 266

Banorët: 376 971

  1. Uruapan, Meksikë

Vrasje: 282

Banorët: 360 338

  1. Quelaya, Meksikë

Vrasje: 740

Banorët: 742 662

  1. Tijuana, Meksikë

Vrasje: 2177

Banorët: 2.070.875

  1. Zacatecas, Meksikë

Vrasje: 490

Banorët: 363 996

  1. Cudan Obregon, Meksikë

Vrasje: 454

Banorët: 328 430

  1. Zamora, Meksikë

Vrasje: 552

Banorët: 310 575

  1. Colima, Meksikë

Vrasje: 601

Banorët: 330 329.l.k/abcnews.al