Zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut, këto janë rezultatet e 80% të votave të numëruara

schedule01:18 - 16 Korrik, 2020

schedule 01:18 - 16 Korrik, 2020

Nga përpunimi i rezultateve në 2,773 vendvotimeve nga gjithsej, respektivisht nga rreth 80 për qind e vendvotimeve udheheq koalicioni “Mundemi” i udhëhequr nga LSDM-ja me 36.54 %, VMRO-DPMNE me 35.61%.

BDI deri më tani ka marrë 10.06 % të votave, dhe koalicioni ASH- Alternativa me 8.31 %.  Partia e Majta ka 4.03 %, PDSH 1.4 % dhe Integra 1.37 %.