Vrasja e gjyqtares, Gjykata e Tiranës dërgon dosjen në Gjykatën e Lartë

schedule13:21 - 30 Maj, 2018

schedule 13:21 - 30 Maj, 2018

Gjykata e Tiranës dërgon në Gjykatën e Lartë për interpretim të kompetencës dosjen në ngarkim të Fadil Kasemit, i akuzuar për vrasjen e bashkëshortes së tij Fildez Hafizi në fund të gushtit të kaluar. Më herët, Gjykata e Krimeve të Rënda kishte shpallur moskompetencë për shqyrtimin e kësaj çështjeje dhe e kishte kaluar dosjen në Gjykaten e  Shkallës së Parë Tiranë.

Kërkesa ishte motivuar me vendimin e Gjykatës së Lartë të datës 16 Mars 2018, sipas të cilit, Krimet e Rënda janë kompetentë vetëm për gjykimin e veprave penale nën juridiksionin e SPAK. Por më pas, një tjetër vendim i Gjykatës së Lartë këtë dosje ia kalonte Gjykatës së Krimeve të Rënda dhe jo asaj të Tiranës.

Në kushtet e këtij ping-pongu mes institucioneve të sistemit të drejtësise, teksa çështja pritet të nisë shqyrtimin në themel, Gjykata e Tiranës zgjodhi të mos shpallë jokompetencën për çështjen, por të kërkojë interpretim të kompetencës nga Gjykata e Lartë.

Fadil Kasemi akuzohet për “vrasje për shkak të marrëdhënieve familjare” dhe po gjykohet nën masën e sigurisë “arrest në burg”.  Nëse deklarohet fajtor ai rrezikon dënim nga 20 vite heqje lirie deri në burgim të përjetshëm./abcnews.al