Vrasja e gjyqtares, dosja dërgohet në Gjykatën e Lartë

schedule14:56 - 11 Qershor, 2018

schedule 14:56 - 11 Qershor, 2018

Gjykata e Shkallës së Parë për Krime të Rënda në Tiranëdo të gjykojë dosjen në ngarkim të Fadil Kasemit, i akuzuar për vrasjen e bashkëshortes së tij, Fildez Hafizi, në fund të Gushtit të kaluar. Ky ishte vendimi i Gjykatës së Lartë, e cila përcaktoi këtë shkallë për gjykim lidhur me zgjidhjen e mosmarrëveshjes së kompetencës për dosjen e të pandehurit Kasemi.

Gjykata e Tiranës pati dërguar në Gjykatën e Lartë për interpretim të kompetencës për këtë dosje, pasi më herët, Gjykata e Krimeve të Rënda kishte shpallur moskompetencë për shqyrtimin çështjes. Kërkesa ishte motivuar me vendimin e Gjykatës së Lartë të datës 16 Mars 2018, sipas të cilit Krimet e Rënda janë kompetente vetëm për gjykimin e veprave penale nën juridiksionin e SPAK.

Por më pas një tjetër vendim i Gjykatës së Lartë këtë dosje ia kalonte Gjykatës së Krimeve të Rënda dhe jo asaj të Tiranës. Në kushtet e këtij ngërçi mes institucioneve të sistemit të drejtësisë, teksa çështja pritet të nisë shqyrtimin në themel, Gjykata e Tiranës zgjodhi të mos shpallë jokompetencën për çështjen, por të kërkojë interpretim të kompetencës nga Gjykata e Lartë.

Pas vendimit të Gjykatës së Lartë, çështja i kalon Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda. Fadil Kasemi akuzohet për “vrasje për shkak të marrëdhënieve familjare” dhe po gjykohet nën masën e sigurisë “arrest në burg”. Nëse deklarohet fajtor ai rrezikon dënim nga 20 vite heqje lirie deri në burgim të përjetshëm./abcnews.al