Vetingu shqiptar në sytë e rajonit: Nuk do përsërisim gabimet e Shqipërisë

schedule14:01 - 25 Nëntor, 2019

schedule 14:01 - 25 Nëntor, 2019

Udhëheqës politikë dhe zyrtarë të lartë shqiptarë në vendet fqinjë nuk kundërshtojnë nevojën e vetingut për gjyqtarët dhe prokurorët, por theksojnë se duhet treguar kujdes në mënyrën sesi bëhet dhe në procedurat që ndiqen. Ata theksojnë se nuk duhet lejuar që të bllokohet sistemi gjyqësor.

Udhëheqës politikë dhe zyrtarë të lartë shqiptarë në vendet fqinjë, thonë se nuk do të përsërisin gabimet e Shqipërisë në vetingun e gjykatësve dhe prokurorëve dhe do të jenë të kujdesshëm që të mos blllokohet ky sistem jetik dhe shtyllë e demokracisë.

Asnjëri prej tyre nuk kundërshton nevojën e vetingut për gjyqtarët dhe prokurorët, por thekson se duhet treguar kujdes në mënyrën sesi bëhet dhe në procedurat që ndiqen. /abcnews.al