Trukimet në futboll: Në vitin 2022 u raportuan mbi 775 ndeshje të dyshimta, Brazili i pari

schedule22:34 - 22 Mars, 2023

schedule 22:34 - 22 Mars, 2023

Të dhëna rreth trukimeve në futboll janë dhënë nga Globo Esporte duke iu referuar Sportradar që monitoron bastet në futboll.

Në vitin 2022, bota vendosi një rekord për numrin e ndeshjeve të dyshimta në sporte të ndryshme 1212 (34% më shumë se një vit më parë).

Brazili mori kryesimin në renditjen botërore të lojërave të dyshuara për trukim ndeshjesh — Foto: Getty Images

Në futboll, Brazili renditet i pari në këtë kategori me 152 ndeshje të dyshimta. Në vendin e dytë është Rusia (92), në të tretën është Republika Çeke (56), në të katërtin është Kazakistani (43), në të pestën është Kina (41).

Gjithsej janë 775 ndeshje të dyshimta në futboll. Ato janë regjistruar kryesisht në ligat e ulëta, më shumë se gjysma, në divizionet e treta dhe më poshtë.

Shikoni renditjen:

Brazil – 152
Rusia – 92
Republika Çeke – 56
Kazakistani – 43
Kinë – 41
Greqia – 40
Argjentina – 39
Filipinet – 37
Polonia – 36
Tajlandë – 35

Krahasimi mes 2021 dhe 2022 të ndeshjeve të identifikuara nga Sportradar

Burimi: Globo.com /G.D abcnews.al/