Tregtimi i barnave pa recetë, masa administrative ndaj disa farmacive

schedule16:56 - 4 Tetor, 2018

schedule 16:56 - 4 Tetor, 2018

Asnjë tolerim për shitjen e barnave pa recetë. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i është drejtuar farmacistëve, ndërsa paralajmëroi kontrolle në të gjithë vendin.

Tregtimi i barnave pa recetën e mjekut vijon të mbetet problem në vend. Prindërit ja vunë në dukje ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale gjatë një interpelance përmes platformës së bashkëqeverisjes.

“Do ishte më mirë për ne si prindër dhe të ishim të sigurt që farmacitë të mos i shesin këto ilaçe pa recetë dhe janë të rrezikshme për fëmijët tanë”.

Një Task-Forcë e posaçme po monitoron kushtet e mbajtjes së barnave dhe tregtimin e tyre në farmaci. Ndaj gjysmës së farmacive të kontrolluara në dy javë të funksionimit tësaj janë marrë masa administrative.

“Kemi marrë 47 masa në 97 raste të kontrolluara. Nuk do të tolerohet asnjë person që dëmton qytetarët, duke dhënë barna pa recetë. Të gjitha barnat e tjera, duhet të jepen me përshkrimin e mjekëve. Task-Forca do të funksionojë periodikisht në terren, në mënyrë që të garantohet siguri në tregtimin e barnave për pacientët”.

Përmes Platformës së Bashkëqeverisjes ministrja Manastirliu deklaroi se në 11 muaj kanë marrë zgjidhje për problemet e tyre mbi 1.400 qytetarë./abcnews.al