Test/ Çfarë vërejnë të tjerët menjëherë te ti? Zgjidhni një figurë dhe zbuloni të vërtetën

schedule19:32 - 22 Shtator, 2023

schedule 19:32 - 22 Shtator, 2023

Secili prej nesh ka një anë të personalitetit tonë që na pëlqen ta tregojmë dhe një tjetër që preferojmë ta fshehim. Ne të gjithë duam të fshehim të metat tona ose pjesët e errëta të qenies sonë. Megjithatë, këto gjëra nuk mbeten gjithmonë të fshehura.

Sado që duam të fshehim të metat tona, disa njerëz pas maskave që mbajmë mund t’i njohin ato. Ata na kuptojnë mirë dhe e dinë se çfarë po ndodh me ne. Megjithatë, ata nuk na tregojnë gjithmonë për këtë, qoftë nga frika se mos na ofendojnë ose nga frika se mos thonë të vërtetën kur flasim për pjesë të fshehura të vetes.

Jo gjithçka që duam të fshehim mbetet e fshehur, dhe nëse doni të zbuloni se çfarë vërejnë gjithmonë njerëzit e tjerë tek ju, bëni një test të thjeshtë personaliteti. Shikoni ilustrimin më poshtë dhe zgjidhni një nga 4 vizatimet. Zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë. Më pas lexoni përgjigjet.

Nëse keni zgjedhur…

Figura 1

Njerëzit vërejnë zakonin tuaj për të minimizuar problemet tuaja; ju gjithmonë përpiqeni të fshihni momentet tuaja negative në jetë. Ju gjithmonë dëshironi të dukeni mirë për të gjithë dhe të jeni gati për të ndihmuar njerëzit në çdo vështirësi. Ju mendoni se duhet të jeni shumë të fortë dhe të mos tregoni dobësinë tuaj. Megjithatë, pavarësisht se sa shumë përpiqeni ta fshihni atë, njerëzit mund të shohin kur jeni duke gënjyer ose duke shtypur ndjenjat tuaja. Mundohuni të jeni më të relaksuar, sepse përpjekja për përsosmëri është vetëm një mënyrë për të komplikuar jetën tuaj. Mos kini turp të jetoni ndjenjat tuaja me ndershmëri sepse kjo nuk ju bën më keq apo më të dobët, thjesht ju bën më të fortë, më të mençur dhe më të pajisur për të mbështetur njerëzit e tjerë.

Figura 2

Ajo që njerëzit e tjerë gjithmonë vënë re tek ju është tendenca juaj për të vetë-sabotuar, për të cilën as ju nuk jeni në dijeni. Ju tentoni të fshihni pjesët e vetes që kanë më shumë vlerë. Jeni shumë të pasigurt dhe për shkak se keni frikë nga gjykimi i të tjerëve, shpesh përfundoni duke fshehur pjesë nga vetja që duhen vlerësuar. Ju tentoni të zhvlerësoni veten dhe kjo manifestohet në marrëdhëniet toksike me miqtë, familjen, madje edhe disa partnerë romantikë. Për të larguar këtë, ju duhet të mësoni më shumë për veten tuaj, të shihni vlerën tuaj dhe të kërkoni atë që dëshironi me të vërtetë në jetë. Mos harroni se nëse jeni gjithmonë në roje, sigurisht që mund të shmangni disa zhgënjime, por rrezikoni të bëheni viktimë e pesimizmit të përjetshëm. Mos e sabotoni veten, ju keni atë që duhet për të qenë të lumtur në mënyrën tuaj, por për ta bërë këtë, duhet të kujdeseni më mirë për veten.

Figura 3

Njerëzit gjithmonë e vërejnë natyrën tuaj egoiste, edhe nëse përpiqeni ta fshihni atë. Ambicia dhe nevoja për të qenë gjithmonë përpara të gjithëve dhe për të dëshiruar më të mirën për veten tuaj pa menduar për të tjerët është diçka shumë e habitshme në personalitetin tuaj, edhe në gjërat e vogla. Ju besoni se çdo gjë që ndodh në jetën tuaj është shumë më interesante dhe më e mirë se në jetën e të tjerëve, madje edhe kur përpiqeni ta kontrolloni këtë sjellje, përfundon duke folur me zë të lartë dhe për shkak të kësaj shpesh keni probleme me njerëzit përreth jush. . Ju jeni një person që ju pëlqen të tërheqni vëmendjen e njerëzve të tjerë. Ju zbuloni me krenari arritjet tuaja, pasuritë tuaja për të gjithë botën. Megjithatë, ju nuk jeni një person i besueshëm dhe vini në dyshim gjithçka që mund t’ju duket e dyshimtë.

Figura 4

Zgjedhja e këtij imazhi tregon se jeni një subjekt shumë i prirur ndaj kritikave dhe jeni plotësisht i pakënaqur me sukseset e arritura gjatë jetës. Në situatat e përditshme, ju jeni shumë pesimistë dhe fshihni qëndrimet tuaja që besoni se mund të kenë pasoja në mënyrën se si të tjerët vlerësojnë veprimet tuaja. Zakoni juaj për t’u ankuar është aq i fortë sa është e pamundur ta fshihni atë nga të tjerët. Duket se jeni gjithmonë të pakënaqur me jetën tuaj dhe shfrytëzoni çdo rast për t’u ankuar për atë që ju vjen. Disa njerëz tashmë ju kanë tërhequr vëmendjen ndaj këtij negativiteti dhe në shumicën e rasteve përpiqeni të mos e teproni, por gjithsesi nuk mund ta fshihni këtë zakon sepse është pjesë e personalitetit tuaj. Negativiteti dhe keqardhja nuk duhet të fshihen, por të eliminohen. Kupto sa dëme po të shkaktojnë dhe largohu prej tyre sa më shpejt për të mirën tënde./abcnews.al