Tërmeti, Gjinushi: ASH është e gatshme të bëjë rolin e organizatorit

schedule17:24 - 9 December, 2019

schedule17:24 - 9 December, 2019

Kreu i Akademisë së Shkencave Skënder Gjinushi ishte i pranishëm në mbledhjen e dytë të Komitetit të Rindërtimit.

Gjinushi theksoi se ASH është e gatshme të bëjë rolin e organizatorit në këtë rast.

Mendoj se gjërat janë kapur siç duhet. Por unë doja të marr një çështje, studimet që bëhen për sizmologjinë etj. Në të ardhmen të zbatohen kodet europiane. Studimet për këtë ekzistojnë dhe vlerësoj se këtë detyrë mund ta marrë Akademia e Shkencave. Ne jemi gati të jemi organizatori, madje të ngremë edhe një strukturë të përkohshme. Jemi konsultuar edhe me qendrat dhe akademitë rajonale, për të bërë qoftë akademi rajonale për këtë çështje. Por kryesorja është që të ndërtohen harta për situatën. Tirana, Durrësi, Shkodra, Vlora etj janë disa vatra që kanë rrezikshmëri. Ndërtimet në Shqipëri duhet të jenë të garantuara”, u shpreh Gjinushi./abcnews.al