Të bëra nga fildishi, brirët apo druri, zbulohen syzet më të vjetra në botë

schedule17:44 - 19 Dhjetor, 2021

schedule 17:44 - 19 Dhjetor, 2021

Me mijëra vite më parë, njerëzit Inuit and Yupik nga Alaska dhe Kanadaja veriore kanë krijuar syze artizanale për t’u mbrojtur nga reflektimi i dritës në dëborë.

Ata gdhendnin të çara të ngushta në fildish, brirë dhe dru për të krijuar syzet e dëborës. Me anë të këtyre syzeve, ata parandalonin verbërinë e shkaktuar nga reflektimi i madh i dritës në borë. /abcnews.al/