Suzana Varvarica sjell të plotë mjeshtrin e penelit Simon Rrota në një album

schedule16:52 - 7 Nëntor, 2019

schedule 16:52 - 7 Nëntor, 2019

Jeta dhe vepra artistike e piktorit të shquar, shkodranit  Simon Rrota vjen e përmbledhur në një monografi.    Kritikja e artit  Suzna Varvarica studimin  17 vjeçar mbi   piktorin Simon Rrota  e ka përmbledhur “Piktori i nostalgjisë së një realiteti të humbur”.

Një vit pas shpalosjes së kujtimeve shkruar prej dorës së tij, tashmë mjeshtri i penelit Simon Rrota vjen i plotë në një album dhe studim  monografik të  Suzana Varvaricës, e cila prej 17 vitesh i është dedikuar babait të pikturës shqiptare.

Emocionet janë krejt të pranueshme për të bijën e cila ka rrugëtuar nga Italia për t’iu gëzuar  prezantimit të veprës së të atit.

Simon  Rrota  piktori i nostalgjisë  së një realiteti të humbur,  shpalos krahas vlerave pikturike në gjini të ndryshme edhe ndjenjat patriotike, si dhe atdhedashuria e rilindasit që ishin shtrati emocional i artit të tij.

Krijimtaria e tij përfshin kompozime, portrete, peizazhe e vizatime me karbon.

Mbas vdekjes më 1961 Simon Rrotës ju dha titulli “Piktor i Merituar” dhe më 1999 “Piktor i Popullit”. /abcnews.al