Rritet numri i fluturimeve dhe udhëtarëve me aeroplan, bie ai me tren

schedule22:02 - 14 Shtator, 2023

schedule 22:02 - 14 Shtator, 2023

Në muajin korrik 2023, numri i fluturimeve të realizuara ishte 1 milionë e 315 mijë apo  2. 2 për qind më shumë së në periudhën e njëjte të vitit të kaluar, ndërsa numri i udhëtarëve në total ishte 396 mijë e  100 apo  8. 6 për qind më shumë së në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Ndërsa, sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovë , në korrik me transport hekurudhor numri i udhëtarëve ishte  5 mijë e 530 apo  8,4 për qind më pak së në periudhën e njëjte të vitit të kaluar.

Sipas raportit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, në muajin korrik 2023 numri i përdoruesve te rrjetit telefonik fiks ishte  66 mijë e 639 apo  6.5 % më pak së në periudhën e njëjte të vitit të kaluar, ndërsa trafiku i realizuar (në minuta) ishte  3 193 309 apo  4,1 % më pak së në periudhën e njëjte të vitit të kaluar.

“Për telefoni mobile, në muajin korrik 2023 numri i përdoruesve me parapagim (Prepaid) ishte 1 619 856 apo  3,3% më pak së në periudhën e njëjte të vitit të kaluar, ndërsa numri i përdoruesve  me kontratë (Postpaid) ishte  284 618 apo  5,7% më shumë së në periudhën e njëjte të vitit të kaluar”, thuhet në raportin e ASK-së.