Rriten çmimet e ushqimeve dhe naftës

schedule16:54 / 08/10/2018

Çmimi i ushqimeve dhe naftës gjatë muajit shtator, sipas INSTAT, ka pësuar rritje. Kjo ka bërë që inflacioni gjatë këtij muaji të shkojë në 2.1%

Qytetarët i kanë blerë më shtrenjtë ushqimet gjatë muajit shtator. Indeksi i çmimeve të konsumit bën të ditur Instituti i Statistikave ka pësuar një rritje me 0.2% krahasuar me muajin paraardhës. Ndërkohë, rritja e çmimit të naftës në tregjet ndërkombëtare, dy muajt e fundit ka nisur të reflektohet edhe në tregun vendas. Kjo ka bërë që inflacioni sipas INSTAT të arrijë në 2.1 %, ndërkohë që vitin e shkuar ai është regjistruar me 1.6%.

Rritje më të madhe të çmimeve, këtë shtator, krahasuar me atë të një viti më parë, vërehet në grupin “Argëtim dhe Kulturë” me 5,2 %, transport me 3.2% dhe qira, ujë dhe energji me 2.8%. Ndërkohë që kosto e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike është 2,6 % më e lartë. Sipas INSTAT, çmimet më të larta brenda këtij grupimi janë regjistruar tek perimet dhe frutat, përkatësisht 14.6% dhe 3.8%./abcnews.al

schedule16:54 / 08/10/2018