Rrëfimi i një skulptori: Kompozova portretin e një personi që do të vdiste

schedule20:37 - 20 Maj, 2023

schedule 20:37 - 20 Maj, 2023

Skulptura ka qenë pjesë e pandarë e jetës së tij që kur ishte ishte fëmijë. Në qytetin e Elbasanit një sërë veprash arti mbajnë emrin e tij.

Ky është skulptori nga Elbasani Vladimir Caridha.

Më të preferuarat janë ato ku imagjinata ndërthuret fort me personazhin. Pasionin që e trashëgoi nga babai Vladimir Caridha do t’ua kalojë fëmijëve, edhe pse sot ai është fanatik në ruajtjen dhe kujdesen ndaj tyre. Ai tregon se kjo punë nuk mbaron mjaftohet vetëm me shkollën.

Kujtoj fillimet e punës. As sa i bukur, ky zanat është edhe i vëshitë.

Gjatë gjithë jetës së tij është hasur edhe me njerëz që nuk e kanë pëlqyer punën e tij. Por ato nuk e kanë stepur.

Prej 40 vitesh Vladimiri kujdeset profesionalisht edhe për edukimin artistik të brezave./abcnews.al