Regjistër kombëtar për kimikatet që lejohen dhe ndalohen

schedule15:30 - 28 Maj, 2019

schedule 15:30 - 28 Maj, 2019

Shumë shpejt vendi ynë do të ketë gati një regjistër kombëtar ku do të saktësohen kimikatet që lejohen dhe ndalohen. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit po punon për ketë, me specialiste suedeze të mjedisit.

Suedia do të ndihmojë Shqipërinë për të përmirësuar menaxhimin e kimikateve. Hartimi i një regjistri kombëtar dhe një zyre mbikëqyrëse tregoi ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi do të jenë dy nga pikat ku do te fokusohet ky bashkëpunim.

Ky projekt vjen në kuadër të detyrimeve që duhet të përmbushë vendi ynë në kuadër të hapjes së negociatave me Bashkimin Evropian.

Specialistet suedeze te mjedisit beri te ditur ministri Klosi kane evidentuar 22 problematika dhe qasjen që duhet të ketë vendi ynë ndaj tyre para hapjes se negociatave me BE./ABC News Albania 24/7