Rama propozon binjakëzim me fshatra europiane

schedule20:59 - 18 Qershor, 2018

schedule 20:59 - 18 Qershor, 2018

Në kuadrin e projektit “100 fshatrat” kryeministri, Edi Rama, zhvilloi një takim me përfaqësues të vendeve europiane. Rama hodhi idenë e binjakëzimit të këtyre fshatrave me fshatra europiane me përvojë në agroturizëm.

Kryeministri Edi Rama zhvilloi të hënën një takim me përfaqësues të vendeve europiane, ku shprehu nevojën e eksperiencës së huaj për zbatimin e programit qeveritar “100 fshatrat”.

“Synimi është që ne të krijojmë 100 pika të ndryshme graviteti në vende të ndryshme dhe fshatra që mund të jenë pas tyre në mënyrë që të kemi potenciale dhe për fshtatrat e tjera dhe në këtë mënyrë ne përdorim si katalizator për këto fshatra për të zhilluar agroturizimin dhe ekoturizmin në Shqipëri, duke hulumtuar trashëgiminë kulturore, bukuritë natyrore, kapacitetet vendore si dhe instrumentet e ndryshëm privatë”.

Kryeministri hodhi idenë e binjakëzimit të këtyre fshatrave me fshatra europiane, duke theksuar rëndësinë e zhvillimit të agroturizmit si instrument efikas për të luftuar varfërinë dhe izolimin.

“Nëse me ju ia dalim mbanë të bëjmë binjakëzimin e fshtrave të cilata janë të përfshirë në program me fshatra në vendet tuaja dhe të sigurohemi që fermërt që kanë investuar në vendin tuaj në agroturizëm të flasin me njërëzit tanë që mund të jenë të suksesshëm”.

Rama shprehu nevojën e programeve të besueshme.

“100 fshtatrat do të shërbenin si një fushë magnetike që njerëzit që janë jashtë Shqipërisë të vijnë në Shqipëri dhe të investojnë në vendin tonë. Natyrisht që është një proces i gjatë, unë nuk jam naiv të mendoj që kjo do ndryshojë gjithcka në një periudhë afatshkurtër, por është një process që ne mund ta fillojmë së bashku dhe jam shumë i sigurtë që ju mund të na jepni qindra ide, që do të pasurojnë këtë vizion”.

Kreu i qeverisë tha  se tryeza e së hënës do të vijohet nga të tjera, ku do të diskutohet për progresin e pritshëm./abcnews.al