Rama për bujqësinë: Informohuni të mbillni sipas kërkesave të tregut

schedule10:58 - 14 Shkurt, 2018

schedule 10:58 - 14 Shkurt, 2018

Nga Universiteti Bujqësor, ku foli për skemat e reja të mbështetjes financiare të fermerëve, kryeministri Edi Rama i kërkoi fermerëve që të informohen para se të fillojnë mbjelljet, në të kundërt prodhimet e tyre do të mbeten stok si patatet e Korçës.

Të mbjellësh nuk mjafton për të fituar. Në ditët e sotme duhet të informohesh se për çfarë ka tregu nevojë. Leksionin iu drejtohet nga auditoret e universitetit bujqësor, edhe fermerëve të Korçës.

Si dëshira për të mbjellë patate ka edhe nga ata që duan bananen, por jo në vendin e gabuar këshillon kreu i qeverisë.

“Sa më shumë të dish aq më shumë mund të fitosh me tokën e punë në fshat. Në zonën e Korçës ka një problem, ka mbiprodhim të patates dhe nuk ka treg dhe të gjithë shikojnë nga shteti. Në një treg të lirë ata që kanë mbjellë patate duhet të heqin dorë dhe jo të mendojnë që patatja nuk u shitet ngaqë shteti nuk është në gjendje të bëjë të mundur shitjen e saj. Kjo do të thotë informin, në sa më shumë shtëpi e veshë të çojmë informacionin e duhur se çfarë është më e mira të bëhet në atë zonë për të marrë mbështetje”- theksoi kryeministri

Me këto dy shembuj që tregojnë mosdije, kryeministri Edi Rama u thotë studentëve të Universitetit Bujqësor të Tiranës që  një detyrë e re që I prêt.

Studentët e universitetit bujqësor mund të zgjedhin midis dy programeve atij të qeverisë apo të Bashkimit Evropian. Njëri më i thjeshtë e tri më i vështirë, por në fund të dy fitimprurës për ata të rinj që duan të fitojnë para tha kryeministri.

./abcnews.al