“Rama 3”: Policia do të ketë akses te llogaritë bankare, pasuritë, tatime dhe dogana

schedule17:34 - 15 Shtator, 2021

schedule 17:34 - 15 Shtator, 2021

Abcnews.al ka siguruar programin e plotë të qeverisë për mandatin e tretë, që kryeministri Edi Rama do ta prezantojë nesër në parlament përballë deputetëve.

Në fokus të mandatit të ri do të jetë edhe policia e shtetit, ku sipas dokumentit parashikohet që të pësojë disa ndryshime në 4 vitet që vijnë për të qenë më efikase në luftën kundër krimit të organizuar.

Për të lehtësuar punën kundër krimit, qeveria ka vendosur që përmes miratimit të një ligji të ri t’i japë akses policisë së shtetit në regjistrat e llogarive bankare, pasurive të paluajtshme, transaksioneve, etj.

Lexo edhe: Zbardhet programi i qeverisë “Rama 3”, vaksinimi i plotë brenda pranverës 2022

Hartojmë ligjin që siguron dhe zgjeron aksesin e policisë së shtetit në regjistrat e llogarive bankare, në regjistrin e pronarëve përfitues, të pasurive të paluajtshme, noterëve, transaksioneve të dyshimta, si dhe në databazat e tatimeve dhe doganave” është një nga pikat kryesore të objektivave për policinë e shtetit.

Një tjetër pikë është ndryshimi sërish i kodit rrugor dhe investimet në këtë sektor./ Abcnews.al