Pse nuk bën PD atë që bëri LDK në Kosovë? Përgjigjet Ademi

schedule21:03 - 8 Tetor, 2019

schedule 21:03 - 8 Tetor, 2019

Hamendësimeve se vendimi për të mos marrë pjesë në zgjedhje ka qenë për të maskuar lidershipin e opozitës se nuk mund të fitonte dot zgjedhjet dhe sugjerimeve që Partia Demokratike të ndjekë shembullin e LDK-së në Kosovë që në vend të kryetarit të dobët zgjodhi një kandidate si Vjosa Osmani dhe arritit atë rezultat, kryetarja në detyrë e bashkisë së Shkodrës iu përgjigj:

“Unë e kuptoj analizën, është interesant këndvështrimi e pozicionimi ndryshe, por ajo që dua të them është në fakt që kur diskutoheshin çështjet e zgjedhjeve vendore kishim probleme të mëdha me të drejtën e lirisë dhe organzimin e zgjedhjeve të rregullta dhe ishte e domosdoshme sa kohë që e drejta e përfaqësimit u kufizua dhe mendoj që kriza vazhdon të thellohet.

Ne në atë kohë kishim rritje të mbështetjes popullore e qytetare popullore se kauza qëndron, por për të arritur diçka të madhe duhet të luftosh deri në fund. Ne ende nuk e kemi fituar atë luftë dhe sot që flasim. Të gjitha të tjerat nuk marrin kuptim. Unë jam kundër një marrëveshjeje politike se ajo e shtyn krizën që kërkon të mbështetet mbi ca parime dhe nuk prodhon asgjë, se Rama vetëm do manipulojë, mashtrojë e do përdorë çdo instrument tjetër. Të jesh i sigurt që ne do arrijmë se e drejta gjithnjë triumfon. Në çdo vend që kërkon demokraci procese të tilla kanë ndodhur. Kuptohet që sakrifica ka qenë e madhe”.

/abcnews.al