Pesë të vërteta shkencore për vëllezërit

schedule19:21 - 17 Janar, 2022

schedule 19:21 - 17 Janar, 2022

Një ditë zihen dhe menjëherë më pas përqafohen sikur asgjë nuk po ndodh!

Nëse vini nga një familje e madhe dhe keni shumë vëllezër e motra apo edhe një vëlla apo motër, duhet ta dini se edhe pa e kuptuar, ato ju ndikojnë në fusha të ndryshme të jetës suaj. Shihni disa shembuj…

Shumë vëllezër e motra nënkuptojnë një martesë më të qëndrueshme


Një studim nga Universiteti Shtetëror i Ohajos zbuloi se fëmijët që kanë shumë vëllezër e motra kur martohen, kanë baza më të forta. Sipas të dhënave për 60,000 të rritur, çdo fëmijë ul shanset për divorc me 2%.

Kaloni shumë më shumë kohë së bashku sesa mendoni

Sipas një studimi të Universitetit të Pensilvanisë, në moshën 11-vjeçare, vëllezërit e motrat kalojnë 33% të kohës së tyre së bashku. Kjo kohë është më shumë sesa kalojnë me miqtë, prindërit dhe mësuesit!

Një studim më inteligjent me 385 fëmijë zbuloi se ata që kishin vëllezër e motra më të mëdhenj të paktën 4 vjeç dhe që ishin të përfshirë në mënyrë aktive në edukimin e tyre kishin një fjalor më të pasur në moshë të re sesa fëmijët e moshës së tyre që ishin vetëm fëmijë.

Ata janë shumë të sjellshëm

Çuditërisht, frazat si “Të gjitha lodrat janë të miat!” mos u ngecni në grindje mes vëllezërve. Një studim nga Universiteti Brigam Jang zbuloi se ata që kanë vëllezër e motra janë më bamirës, ​​më të vetëdijshëm për shoqërinë, bëjnë vepra të mira dhe i duan më shumë prindërit e tyre.

Vëllezërit e motrat zvogëlojnë rrezikun e alergjive

Sigurisht, ata që kanë shumë vëllezër e motra janë më të ekspozuar ndaj mikrobeve dhe ftohjes, por për fat të mirë ata kanë një rrezik të reduktuar të zhvillimit të alergjive. Në një studim nga Instituti i Kërkimeve për Fëmijët Murdoch në Australi, pothuajse 11% e vëllezërve dhe motrave ishin alergjikë ndaj vezëve, ndërsa foshnjat me tre ose më shumë vëllezër e ulnin rrezikun në vetëm 4%./abcnews.al