Përfundon procesi i legalizimeve në Pezë

schedule15:59 - 9 Shkurt, 2019

schedule 15:59 - 9 Shkurt, 2019

ALUIZNI ka përfunduar me sukses procesin e legalizimeve në zonën e Pezës në Tiranë, proces i cili prej disa vitesh kishte mbetur vendnumëro. Kreu i ALUIZNI-t, Artan Lame deklaroi se pas procesit të legalizimeve, do të nisë puna edhe për regjistrimin e tokave bujqësore.

Peza është zona e parë në Tiranë që ka përfunduar me sukses procesin e legalizimeve. ALUIZNI dha lejet e fundit që përmbyllin një proces të gjatë dhe mjaft problematik. Drejtori i Përgjithshëm i ALUIZNI-t, Artan Lame tha se tashmë po përmbyllet problematika e krijuar ndër vite me lejet e legalizimit në këtë zonë dhe në gjithë vendin.

“Është e pabesueshme që në 8 vjet nuk u bë asnjë. I gjithë stoku prej 833 objektesh në Pezë u trajuta në këto 5 vjet. E mbyllëm këtë proces. Pastaj fillon aksioni i madh i këtij mandati që është regjistrimi i tokave bujqësore. Peza është zonë bujqësore, kështu që do ketë shumë probleme jo vetëm Peza por e gjithë Shqipëria. Është askion që i kërkon njësisë vendore të impenjohet për procedurat”, tha Lame.

Sipas kreut të ALUIZNI-t, Artan Lame do të punohet fort edhe për ato objekte që nuk mund të legalizohen apo ato objekte që duhen ndryshime ligjore, për legalizim./abcnews.al