Papritmas ju hahet diçka e thartë? Ja çfarë po jua shkakton dhe si ta kontrolloni

schedule23:22 - 24 Nëntor, 2022

schedule 23:22 - 24 Nëntor, 2022

Çfarë do të thotë kur ju pëlqen të hani diçka të thartë?

1. Probleme me tretjen

Për ushqim të thartë ka nevojë personi i cili ka sekretim të pamjaftueshëm të acidit klorhidrik në stomak. Prandaj përpiqet ta kompensojë acidin e ambientit të lukthit dhe vetes t’ia lehtësojë tretjen e ushqimit.

2. Probleme me ezofagun

Nëse personi ka GERB, dëshira e tij të hajë diç të thartë si p.sh limon, është pasojë e nevojës fiziologjike që të ulë acidin me limon, është pasojë e nevojës fiziologjike për të reduktuar aciditetin duke alkalizuar lëngjet gastrike. Por nga kjo, natyrisht, nuk do të ketë përfitime ezofagu.

3. Mungesa e vitaminës C dhe magnezit

Nevoja për vitaminë C ose magnez. Por, sigurisht, para se të kompensoni mangësitë e këtyre lëndëve ushqyese, duhet të kontrolloni përqendrimin e tyre në trup.