Papa Françesku: Pornografia është porta e djallit

schedule18:40 - 26 Tetor, 2022

schedule 18:40 - 26 Tetor, 2022

Papa Françesku u dha këshilla misionarëve të shkollave katolike të dishepullimit që ai takoi të mërkurën. Papa iu referua gjithashtu problemit të pornografisë , duke u bërë thirrje të rinjve, priftërinjve të ardhshëm, të ndjekin një rrugë të virtytshme .

“Përdorimi i pornografisë dixhitale ka të bëjë me shumë njerëz, shumë laikë, si dhe murgesha dhe priftërinj . Nuk do t’i kërkoj askujt që ka pasur të paktën një përvojë të tillë të ngrejë dorën. Por secili prej jush le të mendojë nëse i ka ndodhur atij apo nëse e ka ndjerë këtë tundim të veçantë”, tha Françesku.

“Është porta e djallit. Dhe në këtë rast nuk e kam fjalën, natyrisht, për pornografinë kriminale, me viktima fëmijë të mitur. Të dashur vëllezër, duhet të jeni të kujdesshëm . Një zemër e pastër, e cila e mirëpret Jezusin çdo ditë, nuk mund ta marrë këtë informacion që – tani – është në rendin e ditës”, shtoi Papa.

Françesku i ftoi të rinjtë që po përgatiten të bëhen priftërinj “të fikin, nëse është e mundur, të gjitha këto nga celulari, në mënyrë që tundimi të mos jetë gjithmonë me ta”. “Shpresoj të më kuptoni, sepse është e rëndësishme”, përfundoi Papa. /abcnews.al/