“Nuk po na e shpikni ju rrotën”, Spiropali i përgjigjet opozitës për “Investimet Strategjike”: Nuk po i fshehim Xhaçkën dhe bashkëshortin e saj

schedule10:52 - 23 Qershor, 2022

schedule 10:52 - 23 Qershor, 2022

Agron Shehaj ka hedhur akuza të tjera në kuvend për Investimet Strategjike dhe fitimit të të drejtës për të investuar për bashkëshortin e ministres Olta Xhaçka.Në mocion sqarohet se kompania e krijuar menjëherë pas miratimit të ligjit për investimet strategjike AG. TCC shpk në pronësi të bashkëshortit të ministres dhe deputetes znj. Olta Xhacka, ka përfituar statusin e investitorit strategjik për ndërtimin e një hoteli disa katësh me 5 yje në një sipërfaqe zhvillimi prej 10,592 m² dhe me vlerë rreth 5,5 milion euro, në Gjilekë, Bashkia Himar.

Duke ju përgjigjur Agron Shehajt, Ministrja e shtetit Elisa Spiroplai, tha se ai i ka gabim pyetjet dhe se ai është personi i gabuar për ti ngritur ato.

“Do më dukej shumë normale të kërkohej nga të tjerë. Nga ata që kanë rrëmbyer flamurin e politikës, që falsin për ekonomi duke menduar xhepin e tyre. Dhe duke mallkuar gjithçka që nuk nak lidhej me xhepin e tyre. Mendojnë jo me logjikë për për intersin vetiak. Ju Shehaj e keni njohur biznesin dhe po bëni këtë në politikë por ju dëshmoni moskuptim ose gjyq popullor si hetim për investimet strategjike. Po cënoni klimën e investimeve në vend.”tha Spiropali.

Në një moment Gazment Bardhi ka ndërhyrë nga vendi duke iu përgjigjur Spiropalit.

“Mos qesh Gaz se shumë gaz ke pasur këto kohë.”tha Spiropali.

“Investimet strategjike janë potencial zhvillimi.”

(Ndërhynë sërish Gazment Bardhi)

Sipas Elisa Spiropalit, statusi i investitorit nuk është favor që qeveria ua bën dhuratë investitorëve, por në bazë të disa kritereve dhe për një të mirë publike.

“Jeni në garë të ethshme me Gazin që kërkon të imitojë Joridën.”

“Vendimet për investimet strategjike janë vendime në parim që kalojnë në këshillin e ministrave. Është derivat i ligjit dhe jo një përfitim i ri. Po të kërkoni e gjeni.”

Sipas Spiropalit, Olta Xhaçka nuk është anëtare tek organi i dhënies së Investimeve Strategjike dhe nuk ka konflikt interesi.

“Nuk përfaqëson vendimmarrje të Komitetit të Investimeve Strategjike. Olta Xhaçka me shkresë zyrtare ka kërkuar që të mos marrë pjesë në Këshillin e Ministrave. Një individ nuk mund të ndikojë në vendimin kolegjial. Heqja dorë parandalon konfliktin e Interesit.” tha Spiropali.

“Nuk po na e shpikni ju rrotën. Artan Gaci dhe Xhacka njihet nga të gjithë. Në asnjë rast nuk është fshehur që është në emër të tij. Sa i përket vendimit të Komitetit, janë të mbështetura në kuadër ligjor dhe subjekti i ka përmbushur kriteret. Është investim privat.

/abcnews.al/