Nis seanca plenare, Gjuzi uron 8 Marsin, dhuron lule ministres Ekonomi

schedule10:13 - 8 Mars, 2021

schedule 10:13 - 8 Mars, 2021

Ka nisur seanca e sotme plenare në Kuvend. Gjatë seancës së sotme plenare pritet që deputeti Artur Roshi do të ketë interpelancë me ministren e Kulturës Elva Margariti.

Deputeti Kujtim Gjuzi në marrjen e fjalën së tij ka uruar gratë në këtë ditë të veçantë për rolin e tyre dhe i ka dhuruar lule ministres së Bujqësisë Milva Ekonomi.

“Sot është dita e nëna, vajzave, grave tona, meqë qeveria është mangët unë kam zgjedhur ti uroj një trëndafil ministres së Bujqësisë”, ka thënë Gjuzi.

Ndërkohë në rend dite të kësaj séance plenare është:

Kandidate për deputete në listën e PS, Luljeta Bozo për Report Tv: E pranova si detyrë qytetare, do të jap maksimumin! Ende s’e di qarkun ku do të kandidoj

 1. Miratimi i procesverbalit te seances plenare te dates 01.03.2021.
 2. Njoftime. 3. Interpelance me ministren e Kultures kerkuar nga deputeti Artur Roshi.
 3. Projektligj “Per disa ndryshime dhe shtesa ne ligjin nr. 124/2015 “Per efi9encen e energjise” te ndryshuar””.
 4. Projektligj “Per zhvillimin dhe pjesemarrjen e forcave te vendeve anetare te Organizates se Traktatit te Atlantikut te Veriut dhe te vendeve partnere te kesaj organizate ne stervitjen e perbashket “DEFENDER EUROPE 21”.
 5. Projektligj “Per disa shtesa dhe ndryshime ne ligjin nr. 12/2018 “Per vleresimin kalimtar dhe periodik te punonjesve te Policise se Shtetitn, Gardes se Republikes dhe Sherbimit per <;eshtjet e Brendshme dhe Ankesat ne ministrine e Brendshme”.
 6. Projektligj “Per ratifikimin e marreveshjes se partneritetit, tregtise dhe bashkepunimit ndermjet Republikes se Shqiperise dhe Mbreterise se Bashkuar te Britanise se Madhe dhe Irlandes se Veriut”.
 7. Dekret i Presidentit te Republikes, me nr. 11979, date 24.2.2021, “Per kthimin e ligjit nr. 16/2021 “Per ratifikimin e ndryshimit te marreveshjes se koncesionit ndermjet Keshillit te Ministrave te Republikes se Shqiperise dhe Shoqerise Koncesionare “Tirana International Airport”, sh.p.k., “Per ndertimin, venien ne pune, operimin dhe mirembajtjen e Aeroportit Nderkombetar “Nene Tereza”, Tirane””, ratifikuar me ligjin nr. 9312, date 11.11.2004, te ndryshuar”.
 8. Projektvendim “Per disa ndryshime ne vendimin e Kuvendit nr. 43/2017 “Per miratimin e struktures dhe organikes te Autoritetit te Konkurrences””.
 9. Projektvendim “Per emerimin e nje anetari te Bordit te Autoritetit te Mbikeqyrjes Financiare qe do te mbaje funksionin e Kryetarit te Bordit”.
 10. Projektvendim “Per emerimin e nje anetari ne Komisionin e Autoritetit te Konkurrences”.
 11. Diskutime per 9eshtje jashte rendit te dites (60′)./abcnews.al