Nikolla inspekton punimet në konviktet e studentëve të “21 Dhjetorit”

schedule12:52 - 7 Dhjetor, 2018

schedule 12:52 - 7 Dhjetor, 2018

18 milionë euro janë investuar nga qeveria shqiptare në bashkëpunim me atë gjermane theskoi ministrja e Arsmit, Lindita Nikolla gjatë inspektimit të godinave të qytetit student nr. 2., pranë “21 Dhjetorit”. Në godinat e përfunduara me standarde të larta sipas ministres, kanë sjellë ndryshim rrënjësor.

Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla, inspektoi investimin që po kryhet në godinat e Qytetit Studenti Nr.2, pranë “21 Dhjetorit” në Tiranë.  Nikolla deklaroi se investimi për godinat e studentëve është prioritet i qeverisë pasi janë akorduar 18 milionë euro.

Lindita Nikolla: “Në Janar studentët do ta provojnë vetë ashtu sikurse studentët e godinave të përfunduara tani se çfarë do të thotë të investosh me standarde dhe ta kesh prioritet jetesën në qytetin Studenti. Është hera e pareë që investohen 18 milionë euro dhe një gjë që do të kemi ndihmën e vyer për të shtuar edhe më shumë projekte investuese për studentët”.

Si investimet në këto 4 godina që akomodojnë mbi 1 mijë studentë do të shtrihen me të njëjtin standard edhe në qytetin Studenti për shumë prej godinave rezidenciale.

Lindita Nikolla: “Godina e tretë nga katër godinat këtu në qendrën studentore numër 2 që do të akomodohen studentë të inxhinerisë. Dy godina kanë përfunduar, kjo është e treta. Standarde që kurrë nuk i kemi parë në godina studentore”.

Në fund ministrja theksoi se pritet të fillojë së shpejti rinovimi i konvikteve në kampusin Universitar të Tiranës për të cilën janë dakordësuar dy financime të reja me qeverinë gjermane./abcnews.al