Ndriçim Kulla përmbledh në një vepër studimore historinë e mendimit shqiptar

schedule15:46 - 19 Shtator, 2019

schedule 15:46 - 19 Shtator, 2019

25 vjet kërkime për mendimin shqiptar që nga tradita e largët ilire studiuesi Ndriçim Kulla i ka përmbledh në një vepër. Autori thotë se libri nuk është vetëm një histori ngjarjesh, por dhe e kulturës  dhe mendimit të qytetërimit shqiptar.

25 vjet kërkime për mendimin shqiptar që nga tradita e largët ilire studiuesi Ndriçim Kulla i ka përmbledh në një vepër. Autori thotë se ky libër nuk është vetëm një histori ngjarjesh, por edhe një histori  e kulturës dhe mendimit të qytetërimit shqiptar.

Studiuesi Ndriçim Kulla kërkimin mbi “Historinë e mendimit shqiptar” e ka nisur afro 25 vite më parë,  tashmë “sonda” e kërkimit të tij është thelluar në këtë vepër voluminoze.

Librin e ka ndarë në 6 periudha të cilat i shikon të integruara tek njëra – tjetra.

Rilindja sipas Kullës i kishte lidhjet e sajë  me humanizmin e katolikëve të famshëm të “5B” të veriut (Barleti, Buzuku, Budi, Bardhi, Bogdani)

Si muzë frymëzimi për këtë vepër Kulla thotë se i ka shërbyer teza e Eqrem Cabej mbi etnogjenezën e shqiptarëve.

Historia e mendimit shqiptar është e lidhur me personalitetet  e veta  të cilët vijnë edhe në këtë libër.

Ky libër nuk është vetëm një histori ngjarjesh, por edhe një histori e kulturës dhe mendimit, të qytetërimit shqiptar. Vepra “Historia e mendimit shqiptar” është mbështetur edhe nga Ministria e Kulturës. /ABC News Albania 24/7