Ministri i Mjedisit dhe Turizmit në malin e Tomorrit

schedule15:38 - 26 Nëntor, 2017

schedule 15:38 - 26 Nëntor, 2017

Mali i Tomorrit do të bëhet pjesë e projektit “100 fshatrat turistikë” ndërmarrë nga qeveria për zhvillimin e vendit. Koha e shfrytëzimit të këtij mali, sipas ministrit të Mjedisit dhe Turizmit, Blendi Klosi ka marrë fund.

Një jave pas operacionit të ndërhyrjes dhe marrjes së masave pēr ndalimin e shkatërrimit të Malit tē Tomorrit, ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, iu bashkua grupit të të rinjve në ecjen sportive në majën e malit.
Në shtegun turistik drejt kalasë mbollën rreth 300 pemë.
Simbolikë për rikthimin e Parkut Natyror të Tomorrit në destinacion turistik dhe historik.
“Një javë mē parë erdhēm dhe dënuam krimin mjedisor që kanë bërë grup barbarësh, por ne me të rinjtë duam të promovojmë turizmin natyror, bukuritë e natyrës që është mē shumë se kaq një mrekulli botërore. Ftoj të gjithë ata që nuk e kanë parë, i ftoj të gjithë të vijnë ta vizitojnë sepse tē rinjtë do u bëjnë një guidë të mrekullueshme”.
Fshati Qafë – Dardhë, pranë Malit të Tomorrit, do të jetë pjesë e “100 fshatrave turistikë”. Nisma ka marrë mbēshtetjen buxhetore të qeverisë në kuadër të zhvillimit turistik të vendit./abcnews.al

 

https://youtu.be/tP-0x7E2iHA