MD: KE konfirmoi si efektiv mekanizmin e kompensimit të pronës

schedule12:46 - 23 Shtator, 2018

schedule 12:46 - 23 Shtator, 2018

Këshilli i Evropës ka konfirmuar si funksional dhe efektiv mekanizmin e miratuar nga qeveria shqiptare për kompensimin e pronave.

Ministria e Drejtësisë e bën të ditur përmes një njoftimi për shtyp ku thotë se Komiteti i Ministrave vendosi të miratojë rezolutën për mbylljen e procesit të mbikqyrjes së masave të përgjithshme për çështjet që lidhen me kompensimin e pronave përfshirë vendimin pilot të Manushaqe Putos e të tjerë.

Shqipëria sipas Këshillit të Evropës, Shqipëria ka përmbushur detyrimet për ngritjen e mekanizmave të brendshëm për kompensimin e pronave të shpronësuara nga regjimi komunist.

Ministria e Drejtësisë thotë se ky kompensim tashmë është i garantuar dhe do të realizohet brenda afatit ligjor 10-vjeçar./abcnews.al