Marsi, muaji më i keq në historinë e Spanjës: 900 mijë punëtorë humbën vendet e tyre të punës

schedule11:07 - 2 Prill, 2020

schedule 11:07 - 2 Prill, 2020

Muaji mars për Spanjën ka qënë një muaj tragjik nga koronavirusi, veç vdekshmërisë së lartë në  dhe numrit të madh të të infektuarve Spanja ka regjistruar edhe një një rekord vetjak negativ ku më shumë se 900 mijë punëtorë kanë humbur vendet tyre të punës.

Numri total i të papunëve në Spanjë ëka shkuar tashmë 3.5 milionë banorë si asnjëherë më parë në një muaj në historinë e Spanjës.

Ndërkohë Spanja ka marrë masa për të shkurtuar oraret e punës si dhe  më paketën fillestare të ndihmës ekonomike prej 200 miliardë eurosh./abcnews.al