Llogara, Klosi: Mbjellim 1500 fidanë

schedule15:18 - 27 Janar, 2019

schedule 15:18 - 27 Janar, 2019

1500 fidanë i janë shtuar Parkut Kombëtar të Llogarasë. Ministri i Mjedisit dhe Turizmit, Blendi Klosi, ftoi qytetarët të kontribuojnë për një Shqipëri më të gjelbër.

Zjarri i dy viteve më parë dëmtoi rëndë këtë zonë të Llogarasë. Arsye që ndali fushatën “Krijo oksigjenin tënd” në kuadër të së cilës Ministria e Mjedisit dhe Turizmit bashkë me nxënësit e shkollës së Dukatit mbollën 1500 fidanë.

“Ne po mbjellim disa mijëra pemë, që do të ndihmojnë jo vetëm për të ndaluar erozionin, por edhe për të krijuar në parkun e Llogarasë një zonë të gjelbër”.

Ministri i Mjedisit dhe Turizmit kërkoi ndihmën e komunitetit me qëllim që 22 Prilli, dita ndërkombëtare e tokës ta gjejë Shqipërinë më të gjelbëruar.

“Por thirrja jonë është që gjatë periudhës 100 ditore të projektit tonë për të rehabilituar zonat e mbrojtura të kemi mundësinë që çdo shqiptar të mbjellë pemët e tij”.

“Krijo oksigjenin tënd” është nisma më e re ndërmarrë nga Ministria e Mjedisit dhe Turizmit për të rehabilituar zonat e mbrojtura./abcnews.al