Kush ecën në shkallët lëvizëse gjobitet, prefektuara japoneze gati për ligjin më të ri

schedule14:10 - 20 Prill, 2021

schedule 14:10 - 20 Prill, 2021

Një prefekturë japoneze e vendosur në veri të Tokios njoftoi se një ligj i ri do të hyjë në fuqi më 1 tetor që kërkon që udhëtarët e shkallëve lëvizëse të qëndrojnë në vend ndërsa transportohen lart ose poshtë.

Asambleja prefekturore e Saitama miratoi një projekt ligjor që kërkon që këmbësorët në shkallët lëvizëse në zonë të qëndrojnë në vend, në vend që të përpiqen të ecin lart ose poshtë shkallëve të shkallëve lëvizëse ndërsa është në lëvizje.

Masa u mbështet nga Partia Liberal Demokratike, blloku më i madh i votimit në asamble.

“Ne duhet t’i japim një mesazh të fortë publikut për të ndryshuar praktikat që janë bërë aq të përhapura sa të perceptohen si zakone,” i tha Shinichi Nakayashiki, shefi i çështjeve të politikës të grupit të asamblesë së LDP.

Ligji, i cili hyn në fuqi më 1 tetor, u bën thirrje operatorëve të shkallëve lëvizëse të sigurohen që përdoruesit të informohen për rregullin duke vendosur shenja.

Masa lejon që qeveria prefekturore të lëshojë paralajmërime për operatorët e shkallëve lëvizëse, ku përdoruesit shihen duke shkelur rregullin, por nuk ka gjoba të specifikuara për shkelje.

Një raport nga Shoqata Japoneze e Ashensorëve, një grup i industrisë, tha se kishte 805 incidente të raportuara të njerëzve që u plagosën si rezultat i lëvizjes në shkallët lëvizëse midis janarit 2018 dhe dhjetorit 2019./abcnews.al