Kulla në vend të selisë së PD? Bardhi i kërkon informacion bashkisë: Kur është dorëzuar projekti

schedule14:41 - 17 Janar, 2022

schedule 14:41 - 17 Janar, 2022

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Demokratike Gazment Bardhi ia ka dërguar kërkesë për informacion Bashkisë së Tiranës në lidhje me lajmet e publikuara në media për ndërtimin e tre kullave në territorin ku sot ndodhet selia blu.

Bardhi kërkon informacion për 4 pika kryesore duke kërkuar se kur është dorëzuar projekti dhe kush kanë qenë propozuesit, cila ka qenë procedura e ndjekur, a ka pasur vendimmarrje dhe në lidhje me praktikën e plotë që disponon Bashkia e Tiranës lidhur me këtë projekt që nga momenti i dorëzimit deri në marrjen e kësaj kërkese.

Kërkesat e Gazment Bardhit

1. Kur është dorëzuar zyrtarisht projekti “Four Freedoms Park” pranë Bashkisë Tiranë, dhe kush kanë qenë propozuesit/financuesit e këtij projekti? A ka pasur gjatë ditëve të fundit një përpjekje nga propozuesit e projektit apo persona të tjerë për riaktivizimin e këtij projekti?

2. Cila ka qenë procedura e ndjekur nga Bashkia Tiranë lidhur me trajtimin e këtij projekti? A ka pasur një prezantim të këtij projekti pranë zyrave të Bashkisë Tiranë? Nëse po, kush kanë qenë pjesëmarrësit privatë dhe institucionalë gjatë këtij prezantimi? Kujt i është njoftuar ky projekt deri më tani?

3. A ka pasur një vendimmarrje lidhur me këtë projekt? Nëse po, ju lutem të na vini në dispozicion aktet përkatëse, duke na sqaruar edhe cili është statusi aktual i këtij projekti dhe nëse sipas rregullave në fuqi të planifikimit të territorit a lejohet ndërtimi në zonën e propozuar?

4. Ju lutem, na vini në dispozicion praktikën e plotë shkresore që disponon Bashkia Tiranë lidhur me projektin “Four Freedoms Park”, nga momenti i dorëzimit të tij deri në datën e marrjes së kësaj kërkese.

Pak ditë më parë PD i mohoi lajmet në lidhje me një projekt të tillë që u shpërndanë pas protestës së 8 Janarit. Sipas PD kjo është një gënjeshtër e Berishës për të shmangur vëmendjen nga dhuna e ushtruar në protestë. m.v/abcnews.al