Kryeministri paralajmëron shpërthimin e Luftës së Tretë Botërore

schedule10:39 - 9 Nëntor, 2020

schedule 10:39 - 9 Nëntor, 2020

Konflikti në Kaukaz mund të prekë pjesën tjetër të botës. Kryeministri armen, Nicole Pashinyan pretendon se Turqia rekruton terroristë nga territori i Sirisë, i transporton ata në territorin e saj dhe më pas i transferon nga Turqia në Azerbajxhan.

https://www.youtube.com/watch?v=hEU6TMnHwlk&feature=youtu.be&ab_channel=ClashVideos

Ai thotë se Lufta e Tretë Botërore ka filluar. “Sipas vlerësimeve të mia, Lufta e Tretë Botërore tani ka filluar, dhe kjo është një luftë hibride që po përhapet në të gjitha drejtimet. Kjo luftë drejtohet njësoj kundër të krishterëve, myslimanëve dhe hebrenjve” tha Pashinyan në një intervistë për ARD.

Ai shton se mendon se kjo luftë hibride është fajtore për faktin se një imazh i gabuar i myslimanëve po krijohet në të gjithë botën, dhe kjo është arsyeja pse ai beson se ajo është gjithashtu e drejtuar kundër myslimanëve.

Më tej, Pashinyan ka theksuar se Turqia rekruton terroristë nga territori i Sirisë nën kontrollin e tyre, i transporton ata në territorin e saj dhe më pas i transferon nga Turqia në Azerbajxhan, pas së cilës ata i përzënë në zonën e luftës të Nagorno-Karabakut, duke u premtuar atyre 2,000 dollarë në muaj dhe si shpërblim për ata të cilët u prenë kokat e pabesëve për 100 dollarë secili. g.v/abcnews.al