Konfindustria për rrugën e Kombit: Qeveria shqiptare duhet ta vendosë me atë kosovare

schedule15:17 - 2 Prill, 2018

schedule 15:17 - 2 Prill, 2018

Qeveria shqiptare duhet të diskutojë dhe të vendosë me qeverinë  kosovare për strategjinë e mirëmbajtjes dhe përmirësimit të Rrugës së Kombit.

Sugjerimi vjen nga Konfindustria, sipas së cilës vetëm vendimi i përbashkët krijon kushtet bazë për uljen e kostove të mirëmbajtjes, kryerjen e investimeve të munguara, rritjen e efektivitetit ekonomik të shfrytëzimit të saj, duke prodhuar mirëqenie të prekshme për gjithë shqiptarët.

Administratori i Konfindustrisë Gjergj Buxhuku përmes një njoftimi për shtyp thotë se; “zgjidhjet e njëanshme dhe që nuk parashikojnë të gjithë ndikimet ekonomike, politike, shoqërore në shkallë vendi dhe krahine, rrezikojnë të ulin ndjeshëm vlerën strategjike të investimit dhe të prodhojnë pasoja të rënda për biznesin dhe qytetarët, përfshirë edhe ngjarje të papranueshme sikurse ato të Tunelit të Kalimashit.” /abcnews.al