Kjo është mosha kur duhet të filloni të përdorni produkte kundër plakjes

schedule15:17 - 25 Tetor, 2021

schedule 15:17 - 25 Tetor, 2021

Kujdesi për lëkurën tonë dhe ruajtja e pamjes së saj rinore është një sfidë që shqetëson gratë dhe burrat e të gjitha moshave. Nga kremi kundër plakjes deri tek kremi i syve, ekziston një bollëk opsionesh për të zgjedhur. Pyetja kryesore, megjithatë, është: Kur duhet të filloni të përdorni produkte kundër plakjes? Zbuloni të gjitha detajet më poshtë:

Çfarë i ofrojnë lëkurës suaj produktet kundër plakjes?

Produktet kundër plakjes ndihmojnë lëkurën tuaj të parandalojë ose të përballet me shenjat e plakjes, si rrudhat, vijat e holla, njollat, çanta etj. Ato ndihmojnë gjithashtu në rinovimin dhe rinovimin e lëkurës duke korrigjuar konturin e fytyrës dhe duke i ofruar asaj elasticitet. .

Cilat produkte konsiderohen kundër plakjes?

Ka produkte që përmbajnë përbërës kundër plakjes si acidi hialuronik, peptide, vitaminë A, niacinamide, vitaminë E. Zakonisht këto janë:

  • Kremrat kundër rrudhave
  • Kremrat e syve
  • Serum
  • Ulliri

Kur është mosha e duhur për të filluar përdorimin e produkteve kundër plakjes?

E vërteta do t’ju habisë! Mosha e duhur është ndoshta shumë më e re nga sa mendoni dhe logjika është kjo:

Sa më herët të filloni t’i përdorni, aq më mirë!

Nëse, për shembull, filloni pas moshës 20+, do ta ruani më mirë lëkurën tuaj në përpjesëtim me atë nëse e keni filluar në moshën 30+. Nuk keni nevojë të shfaqen shenjat e para të plakjes për të filluar të kujdeseni më shumë për lëkurën tuaj duke përdorur produkte kundër plakjes. Parandalimi është A dhe O në kujdesin e lëkurës!

Çfarë produktesh kundër plakjes duhet të shtoni në rutinën tuaj?

Ka shumë produkte kundër plakjes në treg, por ju duhet të zgjidhni atë të duhurin në varësi të:

  • Mosha
  • Nevojat e lëkurës tuaj
  • Llojin e lëkurës tuaj

Nëse jeni në moshën 20+ mund të filloni me një krem ​​për sytë.

Në moshën 30+ është mirë të shtoni një serum me bazë acidi hialuronik ose një vaj fytyre.

Në moshën 40+ keni nevojë për një krem ​​të pasur ushqimor.

Kujdes: Gjithmonë sigurohuni që të lexoni etiketën me përbërësit e produktit në mënyrë që të jeni të sigurt se çfarë ju përshtatet!