Këto sjellje të pafajshme të një fëmije mund të tregojnë një problem serioz

schedule13:14 - 3 Mars, 2022

schedule 13:14 - 3 Mars, 2022

Fëmijët kanë disa zakone që nuk janë gjithmonë të qarta për të rriturit, të tilla si tërheqja ose përdredhja e flokëve apo kafshimi i thonjve. Psikoterapistët besojnë se një sjellje e tillë mund të tregojë probleme serioze shëndetësore dhe thonë se duhet t’u kushtohet vëmendje e veçantë edhe pse duken të padëmshme.

Për shembull, nëse një fëmijë kafshon shpesh thonjtë, kjo nuk duhet të tregojë diçka serioze, por në disa raste mund të jenë simptomat e para të neurozës, madje edhe të skizofrenisë. Prandaj, terapistët besojnë se prindërit duhet të përcaktojnë arsyen e kësaj sjelljeje.

Kur një fëmijë është i zemëruar dhe i prirur ndaj agresionit, ai mund ta shprehë zemërimin e fshehur duke kafshuar në mënyrë thonjtë ose duke i tërhequr me dhunë flokët e tij. Ky fenomen më së shpeshti haset tek fëmijët më inteligjentë dhe më të suksesshëm dhe është e nevojshme ndihma e ekspertëve.

Është e mundur që këto janë thjesht zakone të padëmshme, por nëse ndodhin shumë shpesh, mund të jetë një problem i vërtetë. /abcnews.al