Këtë gabim e bëjnë çdo ditë gratë kur mbajnë çantën në krah, nga çfarë rrezikoheni

schedule19:10 - 25 Mars, 2022

schedule 19:10 - 25 Mars, 2022

Ne të gjithë zakonisht mbajmë vazhdimisht një çantë në një shpatull, gjë që mund të shkaktojë probleme të shumta shëndetësore. Sidomos nëse çanta që mbani çdo ditë është shumë e rëndë. Është shumë e rrallë që ne të zëvendësojmë shpatullën mbi të cilën do të mbajmë ngarkesën. Megjithatë, ajo që ju duket krejtësisht e natyrshme në fakt mund të jetë shumë e dëmshme për shëndetin tuaj.

Një shpatull poshtë

Tendosja e muskujve ndodh në shpatullën ku mbani çantën, gjë që mund të shkaktojë probleme me shpatullat. Njëra prej tyre është një shpatull e ulur që mund të jetë pak më poshtë shpatullës tjetër. Ky problem shfaqet si pasojë e zakoneve të këqija. Trupi pranon modelet e gabuara që ne i imponojmë çdo ditë dhe përgjigjet në mënyrën e vet.

Dhimbje koke të shpeshta

Kur mbani çanta të rënda në njërën shpatull, një nga efektet anësore është dhimbja e kokës. Arsyeja është se muskujt e shpatullave dhe qafës detyrohen të mbajnë peshë, dhe spazmat e tyre çojnë në dhimbje koke të shpeshta që pengojnë funksionimin normal.

Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës

Fizioterapistja Semi Margo kreu një eksperiment me femra nga mosha 21 deri në 55 vjeç, çantat e të cilave peshonin tre, por deri në nëntë kilogramë. Është një barrë vërtet e madhe ditore që shoqërohet me dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës. Arsyeja qëndron në faktin se ne e mbajmë çantën në njërën anë dhe sforcojmë automatikisht pjesën e poshtme të trupit, e cila nuk është mësuar me këtë lloj ngarkese. /abcnews.al