Këshilla si ta inkurajoni fëmijën tuaj të ecë këmbadoras

schedule12:56 - 20 Prill, 2021

schedule 12:56 - 20 Prill, 2021

Bebet ecin këmbadoras me kohën dhe ky është një moment shumë i veçantë për prindërit. Edhe pse është një dukuri e natyrshme, ka shumë këshilla që mund t’i ndihmojnë fëmijët tuaj për të shpejtuar procesin e ecjes dhe për t’i bërë më të fortë. Disa nga këto këshilla i gjeni më poshtë:

1. Lozni me ta ndërsa janë shtrirë me bark

Dihet që foshnjat duhet të flenë në shpinë, por kur janë duke luajtur është mirë t’i lini të shtrihen në bark për pak kohë. Në atë mënyrë, ata janë të detyruar të ngrenë kokën dhe të lëvizin gjymtyrët përreth, informon abcnews.al.

2. Lëvizja përreth pa ecur

Mjetet e tilla si lëkundëse dhe këmbësore janë të dobishme që foshnjat të mësojnë të ecin, por ata nuk mund të qëndrojnë gjithmonë në to. Për këtë arsye është koha t’i lini në dysheme dhe ata do të besohen vetë të eksplorojnë dhe të lëvizin.

3. Arritja e një lodre

Kur vendosni lodrën e tyre të preferuar në tokë pak larg tyre, ata do të motivohen për të lëvizur drejt këtij synimi, informon abcnews.al.

4. Zvarritje së bashku

Imitimi është një pjesë e të mësuarit për çdo fëmijë. Pra, të kesh një prind ose një vëlla ose motër më të madhe që zvarriten pranë foshnjës, ndihmon që edhe ata të zvarriten.

5. Lojë me duart e ngritura

Kur fëmija juaj luan me duart e ngritura, muskujt e tyre rriten. Kështu që mund të jetë një ide e mirë t’i bësh ata të përpiqen të kapë objektet mbi veten dhe t’i vendosin krahët në majë të një jastëku ndërsa ata janë shtrirë në bark, informon abcnews.al.

6. Ngritja e foshnjës tuaj nga dyshemeja

Kur fëmija juaj ngrihet saktësisht sa duhet, ata mund të praktikojnë lëvizjen e ecjes dhe shpejt këmbët e tyre të vogla do të forcohen.

7. Luajtja në pozicione të ndryshme dhe në anë të ndryshme

Sigurohuni që fëmija juaj të mos qëndrojë gjatë gjithë kohës së lojës në të njëjtin pozicion. Ndryshimi i anës (djathtas, majtas, me kurriz ose bark) mund t’i ndihmojë ata të forcojnë muskujt dhe të mësohen me lëvizjen./e.b-abcnews.al