Keni dhimbje në qafë? Ushtrimi që do të sjellë lehtësim në 1 minutë

schedule11:19 - 24 Shkurt, 2022

schedule 11:19 - 24 Shkurt, 2022

Dhimbja e qafës zakonisht shkaktohet nga qëndrimi i dobët, orët e gjata para kompjuterit ose qëndrimi i dobët i gjumit. Kjo është një nga situatat më të bezdisshme dhe më të dhimbshme, por mund ta lehtësoni me ushtrimin e mëposhtëm.

Gjëja kryesore është të ndiqni hapat ngadalë dhe në rendin e duhur. Qafa është një zonë e ndjeshme dhe nervat nuk duhet të jenë nën presion të madh.

Prandaj është e nevojshme të kaloni 10 sekonda përpara se të kaloni nga një hap në tjetrin.

Ushtroni 2-3 herë në ditë, sa herë që ndjeni “shtrëngim” në qafë.

Hapi 1

Anoni kokën anash, duke tërhequr veshin e majtë drejt shpatullës së majtë. Mbajeni për 10 sekonda përpara se të vazhdoni në hapin 2.

Hapi 2

Rrëshqitni dorën e majtë mbi kokën tuaj dhe mbajeni atë. Ushtroni pak presion. Nëse ndiheni mirë, shtyni pak më fort. Mbajeni për 10 sekonda përpara se të vazhdoni në hapin 3.

Hapi 3

Me të dy gishtat e dorës së djathtë të shtrirë (indeksin dhe mesin), shtrini dorën e djathtë. Sigurohuni që shpatulla e djathtë të jetë poshtë dhe e relaksuar. Mbajeni këtë pozicion për 10 sekonda./abcnews.al