Jo vetëm njerëzit, kompanitë charter ofrojnë fluturime private për qentë, macet, derrat dhe lepujt

schedule11:27 - 26 Janar, 2022

schedule 11:27 - 26 Janar, 2022

Ndodheni në Hong Kong dhe keni vendosur të largoheni nga vendi. Rezervoni biletën tuaj të pakthyeshme, por kafsha juaj nuk mund t’ju ndjekë pasi linja ajrore nuk e lejon.  Zgjidhja është një: Dog Flying!!

Mund të mos jetë teksti i një reklame televizive në Hong Kong, por është zgjidhja e fundit për pronarët e kafshëve shtëpiake. Një sondazh i fundit tregon se 40% e banorëve jo-vendas të Hong Kongut duan të largohen sa më shpejt të jetë e mundur.

Megjithatë, refuzimi i linjave ajrore për të lejuar kafshët shtëpiake të largohen së bashku me pronarët e tyre, ka çuar shumë prej këtyre të fundit në dëshpërim. Por jo në rrugë pa krye: Zgjidhja është gjetur dhe këto janë fluturime charter vetëm për kafshë!

Kompanitë private charter që dikur kujdeseshin për pasagjerët shumë të pasur që dëshironin vetëm një fluturim privat, tani po marrin pasagjerë të rinj, por me katër këmbë.

Pronarët e kafshëve shtëpiake që kanë lënë kafshët në Hong Kong kanë krijuar grupe të mediave sociale për të mbledhur para vetëm për fluturimet e kafshëve të tyre shtëpiake. Edhe kompanitë charter janë atje për t’i shërbyer atyre.

“Ndonjëherë pronarët tashmë janë zhvendosur, por kafshët e tyre janë ende këtu”, tha Olga Radlinska, themeluese dhe CEO e Top Stars Air, e cila ka parë një rritje prej 700% të trafikut të kafshëve shtëpiake që nga periudha para pandemisë.

Sipas CNN, nuk janë vetëm qentë dhe macet që udhëtojnë. Radlinska thotë se kompania e saj transporton gjithashtu derra dhe lepuj, ndërsa Jolie Howard e L’Voyage, e cila operon për fluturimet çarter, thotë se ajo ka lëshuar gjithashtu bileta udhëtimi, zogj dhe breshka.

Kërkesat për kafshë shtëpiake janë rritur pasi u publikuan lajmet se rreth 2500 kafshë të vogla ishin vrarë në Hong Kong kur mutacioni Delta u transmetua nga një lloj brejtësi te një punonjës i dyqanit të kafshëve.

Howard tani thotë se pothuajse gjysma e trafikut të kompanisë së saj është për fluturimet e kafshëve shtëpiake, me mbylljen e janarit si muaji më i mirë për tregun në histori.

Megjithatë, nuk është e qartë nëse kompanitë ofrojnë ushqim gjatë fluturimit, muzikë dhe filma për kafshët, apo akses në internet dhe telefoni celulare për pasagjerët e tyre me katër këmbë.