Ibrahimaj publikon rezultatet e aksionit kundër informalitetit

schedule13:30 - 22 Korrik, 2019

schedule 13:30 - 22 Korrik, 2019

Drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve Delina Ibrahimaj ka publikuar në një dalje për mediat rezultatet e deritanishte të aksionit kundër informalitetit. Ibrahimaj tha se aksioni do vijojë në mbarë vendin e do ketë raportime periodike për publikun.

Gjatë periudhës 01-21 Korrik , janë kontrolluar 1,064 subjekte, ndërsa në 367 prej tyre, janë konstatuar shkelje të legjislacionit tatimor.
Bilanci i shkeljeve nga kontrollet është si më poshtë:
·     62 subjekte janë konstatuar të paregjistruara në organet tatimore, për të cilët është marrë masa e
bllokimit deri në momentin e regjistrimit të tyre pranë QKB dhe organeve tatimore.
– 53 tatimpagues janë penalizuar pasi janë konstatuar me punonjës të padeklaruar.
– 106 tatimpagues të penalizuar për moslëshimin e kuponit tatimor (rasti i parë), ndërsa 12
tatimpaguesve u janë bllokuar ambientet për 30 ditë kalendarike për moslëshim kuponi tatimor
(hera e dytë).
·     12 tatimpagues janë konstatuar pa pasjisje fiskale dhe 12 të tjerë nuk i mbanin pajisjet fiskale në
gjendje pune.
·     20 tatimpagues janë konstatuar se dispononin mallra pa dokumentacion tatimor.
Gjetjet e këtij Bilanci, të cilat do tju vihen në dizpozicion cdo javë, tregojnë vetëm për fillimin e punës sonë.
Deri në fund të vitit, do te kontrollohen 6200 subjekte, nga sektorët e evindetuar me risk të lartë si turizmi, ndërtimi, karburantet, të cilët do të kontrollohe, por lufta kundër informalitetit do të përfshijë çdo subjekt, që prish konkurencën e ndershme në treg.
Administrata Tatimore do të vijojë të informojë të gjitha subjektet dhe qytetarin shqiptar me informacionin e nevojshëm orientues për deklarimin tatimor, në përputhje me ligjin dhe procedurat tatimore.

Së shpejti do të kemi edhe një Applikacion Stop Informalitetit, për të lehtësuar këtë komunikim,

Informaliteti do të thotë më pak investime publike dhe cënim i punës së ndershme të të gjitha bizneseve që operojnë sipas ligjit!
Lufta ndaj Informalitetit na përket të gjithëve, ndaj i lutem cdo subjekti apo konsumatori të na bashkohet, duke bërë me dije rastet kur konstatojnë parregullsi, si nga ana e bizneseve, por edhe për punonjësit tanë, nësë abuzojnë me detyren e tyre.
Nuk ka asnjë tolerancë në këtë luftë! Përpara ligjit janë të gjithë të barabartë!  /ABC News Albania 24/7