Gjobë dixhitale për drejtuesit e automjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit

schedule18:02 - 26 Shkurt, 2019

schedule 18:02 - 26 Shkurt, 2019

Digjitalizimi i policise rrugore është e vetmja mënyrë, që të ulen aksidentet me vdekje në Shqipëri. Kështu u shprehën Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj dhe Drejtori i policisë së shtetit, Ardi Veliu, të cilët theksuan se gjobat do të vendosen në mënyrë në mënyrë dixhitale, e jo më me bllok policor.

Modernizimi i uniformave blu dhe konkretisht i policisë Rrugore është një nga objektivat më të rëndësishme për qeverinë Shqipatere, theksoi ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj.

Gjatë takimi për Tabelat e Policisë Rrugore, u theksua se shumë shphet pritet të aplikohen Targat dixhitale dhe mobile të leximit të tyre.

Sandër Lleshaj: Sot fillojmë një numër tabletash për të regjistruar elektronikisht masat administrative dhe verifikimet e automjeteve në kohë reale. Me këtë hap shënohet shkëputja përfundimater nga një mentalitet tjetër.

Ardi Veliu: Të gjitha veprimet që kryehn manualisht nga Policia Rrugore për plotësimin e masës administrative të hidhen në tablet përmes aplikacionit.

Në vitin 2018 u regjistruan 213 aksidente rrugore me pasojë vdekjen nga 378 që ishte kjo vlerë në vitin 2009, duke shënuar kështu një ulje të dukshme. /abcnews.al