GJKKO e shpalli të pafajshme, SPAK ankimon vendimin e dhënë për anëtaren e KPK, Etleda Çiftja

schedule13:26 - 5 Tetor, 2022

schedule 13:26 - 5 Tetor, 2022

TIRANË – SPAK ka apeluar vendimin e dhënë nga Gjykata e Posaçme, ndaj anëtares së KPK, Etleda Çiftja.

Kjo e fundit u shpall e pafajshme nga GJKKO për akuzat të falsifikimi dhe deklarimit të rremë të pasurisë. SPAK kërkoi dënim me dy vite shërbim prove për Çiften.

Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të organizuar, kërkoi më 12 shtator dënimin me 18 muaj burgim për Etleda Çiften, anëtare e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, një nga organet e rivlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve, në akuzën e Deklarimit të rremë e fshehjes së pasurisë, si dhe të Falsifikimit të dokumenteve.

Për shkak të gjykimit të shkurtuar kërkesa për dënimin reduktohet në një vit burg, por dhe këtë masë prokuroria kërkoi që ajo të zëvendësohet me dy vjet shërbim prove.

./abcnews.al/