Gabimi që duhet të shmangni nëse doni që parfumi të zgjasë më shumë

schedule09:03 - 19 Janar, 2022

schedule 09:03 - 19 Janar, 2022

Cili është sekreti për ta bërë parfumin që të zgjasë më shumë? Ekspertët thonë se lloji i lëkurës është një nga faktorët që mund të ndikojnë në kohëzgjatjen e parfumit. Ndikon pH i lëkurës, përbërja e vajit, temperatura e trupit etj. Megjithatë, ka një gabim që ekspertët thonë se duhet të shmangni.

Nëse nuk e hidratoni lëkurën, aroma juaj do të zhduket për gati një orë. “Lëkura e hidratuar mirë do ta mbajë aromën shumë më gjatë”, thotë grimieri i famshëm Rosie Johnston. Kjo vjen për shkak se barriera lipidike dhe e hidratuar siguron më shumë vajra natyralë për t’u bashkuar me aromën.

Ata që kanë lëkurë të hidratuar mund të mos kenë nevojë as për kaq shumë spërkatje për ta bërë parfumin e tyre të qëndrojë gjatë gjithë ditës, pasi lëkura e hidratuar jo vetëm që e bën parfumin të zgjasë më shumë, por ofron një efekt shumë më të madh. /abcnews.al