Fotografitë e rralla te Parkut Kombëtar Yosemite nga fotografi legjendar Ansel Adams

schedule16:54 - 7 Nëntor, 2019

schedule 16:54 - 7 Nëntor, 2019

Yosemite është një nga parqet më të dashura kombëtare të Amerikës dhe Ansel Adams është një nga fotografët më të famshëm të Amerikës

Kështu që libri i botuar së fundmi Yosemite i Ansel Adams është vërtët një thesar.

Ato përfshijnë foto të liqenit të mahnitshëm të Tenaya, Shkëmbinjtë e fuqishëm të Katedrales, Ujvarën e bukur të Yosemite dhe formimin e jashtëzakonshëm të shkëmbinjve Half Dome.

Pete Souza, fotografi zyrtar i Presidentit Obama në Shtëpinë e Bardhë, ka shkruar se :’Fotografitë e Ansel-it janë ngulitur përgjithmonë në mendjen e tij dhe se  ato jane nje frymezim .

Fotografia, e bërë në vitin 1946 'Liqeni Tenaya.

Half Dome, Merced River 1938′.

 ‘Sequoia Roots, c. 1950