Fjala me tre shkronja që ka 645 kuptime

schedule18:54 - 28 Shkurt, 2022

schedule 18:54 - 28 Shkurt, 2022

Ka fjalë të përbëra, fjalë me kuptime të ndërlikuara dhe fjalë që thjesht tregojnë qartë se çfarë është e drejtë.

Por një fjalë, edhe pse shumë e vogël, ka mbledhur një numër të pabesueshëm kuptimesh dhe është bërë kampion i studiuesve më të specializuar në botë.

Studiuesit në Fjalorin Anglez të Oksfordit kanë arritur në përfundimin se fjala “vrap”(run) ka diçka unike.

Është e vetmja fjalë që bashkon jo një, jo dy, jo tre por 45.645 përdorime të ndryshme.

Sipas autorit Simon Winchester, botimi i parë i fjalorit, i cili u deshën 70 vjet për t’u përfunduar, kishte “vendosur” që një fjalë tjetër kishte përparësinë. Kompleti i fjalëve kishte arritur në 200 interpretime dhe deri atëherë ishte i moderuar.

Përkufizimet e shumta të vrapimit që shfaqen në variantin e tretë të OED fillojnë me të dukshmen, “vrapin”, madje një leksikograf profesionist iu deshën nëntë muaj kërkime për të përfunduar./abcnews.al