kpa

muri.png
in a21:15 | 19/03/2020

Gjykata e Apelit ka vendosur që të lirojë nga qelia 87 personat e arrestuar në kryeqytet në kuadër të operacionit të koduar “Fati i lojërave”. Togat e zeza të Apelit kanë vendosur që të zbusin masën e sigurisë edhe për 55 të dyshuarit që shkalla e parë i kishte lënë në qeli.

Apeli ka caktuar masë më të butë sigurie atë të arrestit në shtëpi dhe detyrimit për tu paraqitur në Policinë Gjyqësore.

Ky operacion u shtri në 8 qarëe të vendit dhe në pranga ranë rreth 120 persona. Sipas Prokurorisë këta persona janë përgjuar me vendim gjykatë dhe në bazë të përgjimeve dhe hetimeve proaktive gjithashtu edhe stimulimeve nga ana e policisë është bërë e mundur goditja e aktiviteti të paligjshëm të lorjave të fatit.

Midis personave të arrestuar në pranga ra edhe Gramoz Murataj një person me precedent të mëparshëm penal në fushën e narkotikëve.

Murataj rezulton i dënuar në Itali për trafik droge gjithashtu po në shtetin fqinj ka tre komapni të licensuara të pikave të basteve.

Polica bëri me dije se gjatë kontollit në lokain e tij u gjetën dhe u sektuestruan 170 milion lekë dhe kompjutera që dyshohet se përdoreshin për të vënë bastet.

Ndërsa Elvis Mulja është i vëllai i Natasha Mulat, drejtuese e  Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që është edhe hallka e fundit e “Vettingut”, që vendos për fatin e gjyqtarëve dhe prokurorëve ne vend.

Organi i akuzës në kërkesën për gjykim kishte deklaruar se gjithçka kryhej online nëpërmjet faqeve të ndryshme në ëeb.

Administratoret kishin faqet ndërsa menaxherët merreshin me hapjen e usernameve për klientet e tyre. Prokuroria pretendon se pagesat kryheshin online ose me para në dorë./abcnews.al

Artan-Bajrami-vetingu-e1550048953209.jpg
eri Ida16:22 | 13/03/2020

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka shkarkuar nga detyra Prokurorinë e Prokurirsë së Përgjithshme, Adnad Kosova.

Kosova kishte shkaluar Shkallë të Parë të Vettingut, si i përshtatshëm në të tre kriteret, por vendimi u ankimua nga Komisionerët Publikë që kërkuan shkarkimin e tij për probleme me pasurinë.

Sipas Komisionerit, Kosova rezulton me mungesë të burimeve financiare dhe nuk arrin të justifikojë burimin e ligjshëm të blerjes së një apartamenti në Tiranë, “duke kryer kështu deklarim të pamjaftueshëm”./abcnews.al

caniii-1280x848.jpg
nev ila13:10 | 11/02/2020

Kolegji i Posaçëm i Apelimit rrëzon kërkesën e anëtarit të KLP, Besnik Cani, për pezullimin e gjykimit ndaj tij në apel të vettingut.

Cani e bëri këtë kërkesë pasi pretendon të pritet deri në shprehjen e GJKKO për kallëzimin ndaj dy antarëve të KPA, Ardian Hajdari dhe Luan Daci, të cilët i akuzon për falsifikim të formularit të aftësive profesionale.

Në seancën e sotme Cani ka kërkuar që të pezullohet gjykimi ndaj tij deri sa gjykata të shprehet për kallëzimi që ka bërë në SPAK për dy anëtarët e KPA Ardian Hajdari dhe Luan Daci me akuzën për falsifikim të formularit të aftësive profesionale.

SPAK ndërkohë ka regjistruar procedimin penal ndaj Hajdarit dhe Dacit, ndërsa për kërkesën e Besnik Canit pritet të shprehen në orën 12.

Prokurori Besnik Cani, anëtar i KLP, kërkon pezullimin e procesit të nisur ndaj tij ne KPA, shkalla e dytë e vetingut.

Përmes avokatit Eduard Halimi, Cani bëri me dije trupën gjykuese se ka depozituar një padi në Kushtetuese, ku kërkon verifikimin e kushtetutshmërisë së zgjedhjes si anëtarë të KPA të dy gjyqtarëve të çështjes, Artan Hajdari dhe Luan Daci.

Sipas Halimit, të dy, Hajdari e Daci nuk duhet të ishin zgjedhur si pjese e KPA.

Njëkohësisht avokati vuri në dijeni gjykatën se SPAK ka regjistruar një hetim për anëtarin Daci me akuzën e “falsifikimit”.

Në këto kushte, tha Halimi, kërkojmë pezullimin e procesit, derisa të shprehet Kushtetuesja mbi kërkesat tona, si edhe derisa çështja e nisur ndaj Dacit në SPAK, të përfundojë./abcnews.al

ca04c3f3-7ee7-4e68-b61a-809813749b7c.jpg
R D11:06 | 06/02/2020

Fillon seanca në KPA për Prokurorin e Prokurorisë së Përgjithshme, Adnan Kosova. I pranishëm në seancë është prokurori dhe mbrojtësi i tij, Sokol Hazizaj.

Pas kalimit me sukses në Shkallën e Parë të Vettingut, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit ka paraqitur rekomandimin pranë Institucionit të Komisionerit Publik për ankimin ndaj Kosovës.

Komisioneri Publik (IKP) deklaroi se Kosova nuk arrin të justifikoj një shumë të konsiderueshme për blerjen e një apartamenti në Tiranë, me sipërfaqe 98m2. Kjo cenon besimin në publik. Po sipas IKP-së, subjekti ka shmangur Tatimet për vlerën 1 mln e 500 lekë dhe për të ardhurat 2.5 milionë lekë për shitjen e një apartamenti në Korçë.

Sakaq, gjatë seancës u fol edhe për denoncime të qytetarëve ndaj prokurorit Andan Kosova.

“Kanë ardhur denoncime të shumta nga publiku edhe pas afatit 15 ditor, megjithatë nëse vërtetohet e kundërta, ne tërhiqemi. Ka ardhur një denoncim, nëse ju jeni dakord, ne jemi gati ta sjellim. Denoncimi në fjalë ka ardhur në 17 dhjetor 2019, ku pretendohet se Kosova ka lidhje të afërt me persona me precedentë kriminalë, në Berat. Persona, që sipas denoncuesit mund të gjenden edhe në Google”, tha përfaqësuesi i Komisionerit Publik. /abcnews.al

Besnik-Cani-5-675x450-1.jpeg
R D10:37 | 20/01/2020

Ka nisur seanca në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit (KPA) ndaj prokurorit Besnik Cani, i cili është anëtar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Cani u konfirmua në deryrë KPK, por vendimi u ankimua nga Komisioneri Publik në KPA.

Gazetarja Glidona Daci raporton se z. Cani është i pranishëm në seanca bashkë me avokatin e tij mbrojtës Eduard Halimi. Ai ka kërkuar të përjashtohen dy anëtaret e trupës gjykuese, konkretisht Artan Hajdari dhe Luan Daci.

Po kështu Besnik Cani ka bërë kallëzim penal për Dacin për akuzën e “falsifikimit të formularëve”. Po kështu është depozituar padi penale në SPAK ndaj z. Luan Daci dhe z. Ardjan Hajdari.

Sipas avokatit Halimi, Luan Daci ka fshehur shkarkimin si gjyqtar për shkelje dhe paaftesi. “Hajdari përveç se ka mesatare të ulët është dhe në raportet e Shërbimit Informativ Shtetëror si i përfshirë në raste korrupsioni”, tha më tej avokati Eduard Halimi. /abcnews.al

muciii-1-1.jpg
in a11:06 | 22/11/2019

Although the KPA decided yesterday to dismiss him from his duty, Besnik Muçi went today to the Constitutional Court.

It seems that for Muçi today is a normal day at work.

Journalist Erneta Shevroja reports for abcnews.al that Muçi has been in the Constitutional Court for about 20 minutes.

Yesterday after the decision of the KPA, Muçi, which was decreed by Meta as a member of the constitution, said that he does not recognize the decision of the KPA.

According to him the Special Appeals Panel has no competence for a member of the Constitutional Court, as he has lost the status of prosecutor at the moment when he swore to President Meta as a member of the Constitution./abcnews.al

muciii-1-2.jpg
ger ta10:48 | 22/11/2019

Ndonëse KPA vendosi dje për shkarkimin e tij nga detyra, Besnik Muçi ka shkuar sot në Gjykatën Kushtetuese.

Duket se për Muçin sot është një ditë normale në punë.

Gazetarja Erneta Shevroja raporton për abcnews.al se Muçi ka rreth 20 minuta që është futur në ambjentet e Gjykatës Kushtetuese.

Ditën e djeshme pas vendimit të KPA, Muçi, i cili u dekretua nga Meta si anëtar i Kushtetueses tha se nuk e njeh vendimin e KPA.

Sipas tij Kolegji i Posaçëm i Apelimit nuk ka kompetencë për një anëtar të Gjykatës Kushtetuese, pasi ai e ka humbur statusin e prokurorit në momentin që u betua tek Presidenti Meta si anëtar i Kushtetueses./abcnews.al

 

besnik-muci-rrefimi.jpg
nev ila15:37 | 21/11/2019

Kolegji i Posacëm i Apelimit vendosi që të shkarkojë nga detyra prokurorin Besnik Muçin, me detyrë anëtar i Gjykatës Kushtetuese.

Muçi, e cilësoi të pavlefshëm vendimin e KPA, për sa kohë ai e kishte humbur statusin e prokurorit, që prej në momentit kur ka bërë betimin pranë Presidentit si anëtar i Gjykatës Kushtetuese.

Besnik Muçi iu referua Kushtetutës se republikes kur tha se Kolegji ska tagër për ta shkarkuar, pasi ai nuk ushtron me detyren e prokurorit, pasi ankimimi nga Komisioneri publik është bërë para se të merrte detyrën si antar i Gjykatës Kushtetuese.  Konkretisht Muçi iu referua dy neneve të Kushteteutës 128 dhe 130.

“Gjyqtari i Gjykatës Kushtetuese pezullohet nga detyra me vendim të Gjykatës Kushtetuese kur: a) ndaj tij caktohet masa e sigurimit personal “arrest në burg” ose “arrest në shtëpi” për kryerjen e një vepre penale; b) ai merr cilësinë e të pandehurit për një krim të kryer me dashje; c) fillon procedimi disiplinor, sipas ligjit”.

“Qenia gjyqtar i Gjykatës Kushtetuese nuk pajtohet me asnjë veprimtari tjetër politike, shtetërore, si dhe me veprimtari profesionale që ushtrohen kundrejt pagesës, me përjashtim të atyre të mësimdhënies, akademike dhe shkencore, sipas ligjit”.

Detyra e tij si anëtar i Gjykatës Kushtetuese zgjati shumë pak, pasi nuk i kishte larë të gjitha hesapet me vettingun. Gjyqtari Muçi i mëshoi faktit se nuk ka bërë asnjë shkelje ligjore ne 17 vite karrierë si Prokuror, por renditi 4 mëkate.

Komisioneri publik ankimoi vendimin e KPK me argumentin se Muçi ndodhet në kushtet e mosdeklarimit të saktë të pasurisë, pasi nuk e justifikoi me prova bindëse .

Gjithashtu Kolegji i Posacëm i Apleimit  i deklasifikoi Besnik Muçit dokumentin sekret shtetëror, sipas të cilit ai kishte lidhje me biznesmenin Armando Lilo, i cili ishte i akuzuar për mos kallëzim krimi./abcnews.al

 

muciii-1280x853.jpg
ger ta12:34 | 21/11/2019

Besnik Muçi dha sqarimet e tij për mediat menjëherë pas vendimit të KPA për shkarkimin e tij nga detyra.

Muçi mes të tjerash rrëfeu “mëkatet” siç tha ai, ndërsa theksoi se KPA nuk ka kompetencë për një anëtar të Gjykatës Kushtetuese dhe nuk e njeh këtë vendim.

Unë e kam thënë jam bërë prokuror vetë, kam konkuruar dhe kam ushtruar profesionin për 17 vite duke respektuar ligjin. Mëkati i vetëm që bëra para 2 vitesh, të nderuar të gjithë ata zotërinj janë marrë me analizën e rastit tim, mëkati i vetëm është se aplikova për anëtar të gjykatës Kushtetuese. Mëkatin tjetër e bëri Dvorani, më listoi të tretin në listë, mëkatin e katërt e bëri Presidenti që më emëroi anëtar të Kushtetuese. Tani ku qendron problemi im në këtë situatë, çfarë mund të bëj një prokuror, që ka punuar për vendin e tij dhe kërkon të bëjë karrierë duke respektuar në mënyrë maksimale të gjitha procedurat.

Unë tani po përpiqem të analizoj vendimin e KPA. Vendimi nuk afekton funskionin tim si anëtar të Gjykatës Kushtetuese. Kolegji nuk mund ti shtrijë kompetencat në Gjykatën Kushtetuese. Që do të thotë, se në momentin që unë kam bërë betimin te Presidenti e kam humbur statusin e prokurorit. Kolegji nuk ka pasur kompetencë për çështjen time. Në momentin që ka përfunduar statusi im si prokuror unë nuk jam më subjekt, KPA nuk ka kompetencë mbi anëtarin e Gjykatës Kushtetuese”, tha Muçi./abcnews.al

1545805852_ArtorYlli.jpg
ent ela20:45 | 20/11/2019

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka lënë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndihmës ligjorin pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë Artor Ylli.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, shkarkoi një vit më parë Yllin me argumentin se nuk justifikon disa transferta bankare.

Sipas KPK, subjekti nuk arriti të justifikonte me dokumentacion ligjor shumat 16,000 USD, 30,000 USD dhe 10,000 USD që i ka dërguar  një shtetasi kinez.

Ylli kishte ankimuar vendimin e KPK-së. /abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono