Është koha të filloni një kapitull të ri, si të ndaloni së menduari për ish-partnerin tuaj

schedule21:45 - 26 Janar, 2023

schedule 21:45 - 26 Janar, 2023

Kur një marrëdhënie dashurie përfundon, është si një sfidë, pasi sjell dhimbje, veçanarisht nëse ende nuk e keni harruar personin që ju dashuroni dhe ai ende ndodhet në zemrën tuaj. Në periudhën kur përpiqemi ta kapërcejmë, kujtojmë gjërat që kemi kaluar, kthehemi pas, besojmë se ky është vendi që na takon, pranë tyre.

Ka marrëdhënie në të cilat ne vazhdojmë të kthehemi, te njerëzit që kemi dashur, edhe nëse ata na tradhtuan ose na lënduan.

Dhe pastaj ne rijetojmë të njëjtën dhimbje dhe zhgënjim, duke u ndjerë të refuzuar, të tradhtuar dhe të lënduar.

  1. Pse po e vononi zhvillimin tuaj personal? Jeta është një seri njohjesh të reja që ju mësojnë.

Ndoshta një njohje e re ndodhet pas derës me një person që ju respekton, vlerëson, ju mbështet, por nuk mund t’ju afrohet. Ju po e pengoni atë që ta bëjë këtë. Ju po përpiqeni të rindezni një shkëndijë të vjetër në një marrëdhënie ku zjarri i vërtetë i dashurisë nuk mund të rindizet. Në çdo moment të jetës, është e rëndësishme të kuptoni, ju meritoni dashuri të sinqertë dhe të vërtetë.

  1. Nëse nuk keni pasur sukses në provën e tretë, nuk do të keni sukses as në të katërtën. Pse do të dëshironit të ktheheni tek dikush që ju ka lënduar qindra herë në të kaluarën?

Kjo është vetëshkatërruese dhe është e rëndësishme të kuptoni se duhet të jetë një person pranë jush që ju do, respekton dhe ju mbështet sinqerisht. Mos besoni se hera e katërt, e pestë ose e dhjetë do të ndryshojë diçka. Përsëritja e marrëdhënieve toksike mund të dëmtojë më tej gjendjen mendore dhe emocionale.

  1. Shkatarrim emocional., të mbash derën vazhdimisht të hapur për një marrëdhënie të vjetër nuk është aspak e shëndetshme.

Ne nuk mund të udhëtojmë nëpër kohë sepse e kaluara duhet të mbetet në të kaluarën. Lëreni aty dhe vazhdoni. Do ta keni të vështirë të largoheni nga personi me të cilin keni qenë rehat, por duhet ta bëni këtë për të hequr larguar vuajtjet.

  1. Nëse e keni këtë person në mendjen tuaj, po tregoni mosgatishmërinë tuaj për të vazhduar më tej.

Nëse e mbani derën e jetës tuaj të hapur për këtë person, ju po tregoni pavendosmërinë dhe mosgatishmërinë tuaj për të vazhduar më tej. Njerëzit përreth jush e shohin, e ndjejnë atë, kështu që ju mund të refuzoni dashurinë e re nga vetja. Mundohuni ta hiqni nga mendja këtë marrëdhënie, lëreni në të kaluarën, aty ku i takon. Fokusohuni në momentin aktual, jo në atë që nuk keni, por në atë që keni që ju ndihmon të bëheni një version më i mirë i vetes.

  1. Kuptoni se nuk keni nevojë për një person toksik, apo një marrëdhënie toksike.

Pastrojeni mendjen dhe zemrën, sepse dashuria e re ju pret gjithmonë në horizont. Merrni një shans, shkurtoni të gjitha lidhjet me ish-in toksik. Relaksohuni, punoni me veten, zhvillohuni dhe kështu pastroni veten nga “rrëmuja” emocionale.