Edhe në fjalimin e fundvitit Ivanov kundër Marrëveshjes së Prespës

schedule17:30 - 29 Dhjetor, 2018

schedule 17:30 - 29 Dhjetor, 2018

Presidenti i Maqedonisë Ivanov vijon të kundërshtojë marrëveshjen e arritur mes Shkupit dhe Athinës duke i kërkuar deputetëve që ta rrëzojnë atë

Në fjalimin tradicional të fundvitit në Kuvendin e Maqedonisë, Presidenti Ivanov, kërkoi nga shumica parlamentare që ta hedhin poshtë Marrëveshjen e Prespës.

“Suksesi më i madh i kësaj qeverie është që arriti ta bind bashkësinë ndërkombëtare se referendumi do të jetë i suksesshëm dhe se populli do ta përkrah Marrëveshjen e Prespës. Por në fund të ditës edhe përfaqësuesit e bashkësisë ndërkombëtare u ballafaquan me faktin se populli hodhi poshtë marrëveshjen”, deklaroi ai.

Opozita thotë se fjalimi ishte konzistent dhe politikisht i pjekur. Si shqetësuese e pëmendën, pjesën e fjalimit për përgjimin dhe ndjekjen e presidentit.

“Nëse kjo është e vërtetë, mund të vlerësohet si një minus i madh që krijon pasiguri juridike dhe politike, jo vetëm për presidentin por edhe për cdo qytetar, që mund të jetë i ardhshmi që me urdhër gojor mund të ndiqet”.

Sipas pozitës, fjalimi i Presidentit ishte përplot me urrejtje dhe gënjeshtra.

“Ivanovi mund të flet vetëm për mossuksesin në dy mandatet e tij. Identiteti dhe gjuha maqedonase në mënyrë të përhershme janë siguruar dhe janë mbrojtur. Maqedonia arriti suksese, Ivanovi-jo”.

Paraqitjen e fundit të Ivanovit si president i Maqedonisë e bojkotoi grupi parlamentar i BDI-së./acbnews.al